Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 oct 2010 - Anul XV, nr. 235 (4526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Despre noua generaţie şi alte ,,nimicuri'' importante

România devine pe zi ce trece o ţară tot mai populată de oameni care nu o mai apreciază şi chiar îşi renegă rădăcinile, distrugând astfel farmecul şi candoarea sintagmei ,,patria-mamă''.

Noua generaţie, adolescenţii, aşa cum se etichetează mai toţi, distrug prin rebeliunea lor tot ceea ce părinţii, bunicii, străbunicii etc. au construit cu speranţa că peste ani urmaşii lor vor transforma acel ,,tot” în ceva mult mai grandios. E dureros, prea dureros să vezi ochii celor peste care anii au trecut, albindu-le părul, ochii trişti când văd şi aud gândirea nepăsătoare a multor tineri care practic dau cu piciorul în munca lor. Însă, în gândirea celor mai mulţi dintre adolescenţi, nu există decât dorinţa de a încălca oarecum ,,regulile” de aur ale societăţii demne. O societate care în prezent a evoluat în utilităţi şi libertate cu preţul de a distruge sentimente ca responsabilitatea şi respectul faţă de sine şi faţă de ceilalţi. Am întrebat un coleg de ce s-a schimbat aşa brusc; de ce nu îşi mai respectă ţara în care a respirat pentru prima dată şi de ce nu-mi respectă dorinţa şi abilitatea de a evolua în gândire?! Am primit un răspuns care în parte m-a şocat: ,,Oricum România se duce de râpă!”...

Deşi parcă mă doare să o spun, tânăra generaţie nu mai are nici o dorinţă de a face ceva pentru ei, pentru România!!

Să acceptăm oare asta? Să devenim toţi părtaşi la această dezintegrare a tinerilor români în România?? Să începem toţi să ne urâm ţara?!

E greşit că totul devine gri, negru ca păcatul pentru adolescenţi. E rău că şcoala nu mai reprezintă un lucru important pentru cei din jur, interesele de prost gust, relaţiile şi corupţia luând amploare în rândul celor mai mulţi, iar premiza ,,Cine are carte, are parte!” poate fi continuată cu [...] are parte de refuz şi neapreciere!!!

Oare atitudinea asta o mai aplică şi alţii??! Oare chiar aşa vor fi doctorii, profesorii şi alţi oameni necesari într-o comunitate peste ani???

Nu! Refuz să accept că România va putea deveni vreodată o ţară de inepţi... Optimism şi perseverenţă, vă rog! Hai să facem din noi oameni profesionişti şi astfel să clădim o Românie perfectă...

P.S: Adevărul doare?!

Loredana BERTISAN

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despre noua generaţie şi alte ,,nimicuri'' importante.
 Vizualizări articol: 985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Despre noua generaţie şi alte ,,nimicuri'' importante5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei