Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2008 - Anul XIII, nr. 30 (3711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Război total

Mîrza: „Flutur a fost marginalizat la Suceava de cei de la Bucureşti”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a lansat un atac virulent la adresa organizaţiei judeţene a PD-L, principalul vizat fiind senatorul Gheorghe Flutur.

Şeful social-democraţilor a vorbit despre ameninţările şi presiunile la care sunt supuşi membrii acestui partid şi crede că politica s-a întors la nivelul anilor 1950, doar cu metode actuale.

Mîrza a ţinut să le atragă atenţia celor din PD-L că încă nu au câştigat alegerile, iar faptul că vorbesc deja ca şi cum ar fi în această postură nu este decât o „obrăznicie”.

 

Cum comentaţi ultimele mişcări de pe scena politică suceveană?

Eu bănuiesc că sunt nişte hotărâri ale persoanelor în cauză. Cred că vă referiţi la primarul Lungu şi primarul Tofan. Nu ştiu cât de spectaculoase sunt, dar ştiu sigur că hotărârile le aparţin, nu mă puneţi pe mine să judec aceste lucruri, pentru că nu este calitatea mea de a judeca. Judecata aparţine alegătorului, populaţia care va alege. Nu ştiu cât de bine sau cât de rău dau aceste plimbări de la un partid la altul şi cum sunt ele catalogate. N-aş vrea să cred că aceste mişcări sunt urmare a presiunilor făcute din partea conducerii PD-L

Spun presiuni, pentru că am foarte multe informaţii din teritoriu, de la primarii PSD, primari care trei ani şi jumătate au fost batjocoriţi şi catalogaţi în toate felurile, care au fost anchetaţi şi hărţuiţi şi care, urmare a unor sondaje făcute cu ceva timp în urmă, s-au situat pe posturi fruntaşe ca buni administratori. De aceea sunt hărţuiţi din nou de conducerea PD-L-ului, pentru a trece şi a candida, pentru a face aceleaşi lucruri pe care le-au făcut domnul Lungu şi Tofan.

Dacă nu recunosc cei din conducerea PD-L, şi am văzut că în anumite situaţii nu recunosc, pot să le dau exemple concrete: în comuna Ulma, sâmbătă, când oamenii de la judeţ se întâlneau cu reprezentanţii PSD, a apărut domnul Carcalete, care a făcut presiuni către toţi primarii PSD din Vicov, Straja, Bilca, Voitinel, Horodnic de Sus, Gălăneşti. Nu este om care să nu fi fost curtat şi apoi ameninţat că dacă nu va trece la PD-L, pentru că, zic ei, conducerea ţării va fi a lor, vor fi puşi la punct. Nu vor primi fonduri şi vor fi persecutaţi ca şi până acum.

Cu persecuţii aceşti oameni sunt obişnuiţi, fără fonduri s-au descurcat cum au putut şi până acum. Nu ştiu ce motivaţie au aceşti oameni, pentru că cei care conduc sunt cei trimişi prin votul popular al alegătorilor.

A te erija în conducător cu o jumătate de an înainte de alegeri mi se pare o oarecare obrăznicie.

 

Să revenim la presiuni. Mi-aţi spus de zona Rădăuţi.

Nu, ce-am spus pentru zona Rădăuţi este valabil pentru tot judeţul. Şi-au stabilit responsabilităţi de a ataca în acel fel. Pe zona Fălticeni e domnul Andreica, pe zona Câmpulung Moldovenesc e domnul Pardău, la Gura Humorului e domnul Flutur care se ocupă de ei.

 

Sunt mai mari presiuni la Humor decât la Rădăuţi?

Ca zone vorbind? Nu ştiu pe oraş în Gura Humorului ce presiuni se fac până acum. Acel om (n.r.- primarul Marius Ursaciuc) rezistă şi e din PNL. În rest, presiunile sunt la fel de mari pe toate zonele. Şi la primarul de Păltinoasa s-a insistat, şi la primăriţa din Berchişeşti, şi la cel din Capu Câmpului şi Valea Moldovei. Ieri au fost la Bălăceana, deci nu scapă nici unul.

 

Carcalete, acuzat că a politizat învăţământul

Au fost ameninţaţi şi cu fabricarea unor dosare?

Au fost ameninţaţi cu de toate. Presiuni s-au făcut asupra primarului din Milişăuţi şi Iaslovăţ.

Domnul Carcalete face acest lucru după ce a politizat tot învăţământul din judeţul Suceava. De la liceele de vârf până la ultimele clase de învăţământ primar şi grădiniţe. A făcut lucrul acesta. Nu este un lucru nou. A făcut aceste lucruri de trei ani şi jumătate.

 

De capul lui?

Probabil este sarcină politică.

 

Vede o bulibăşeală în judeţ cu Flutur la conducerea Consiliului Judeţean

Făcând un exerciţiu de imaginaţie, dacă Flutur ar deveni preşedintele Consiliului Judeţean, ce s-ar întâmpla în judeţ?

Nu vreau să-mi imaginez aşa ceva. Vreau să vă spun că domnului Flutur nu-i stă gândul la Consiliul Judeţean. Conducerea Consiliului Judeţean este prea puţin pentru aspiraţiile lui. Domnul Flutur este de un alt nivel, ministru, prim –ministru. Sigur va candida pentru Parlament şi apoi va dori în mod sigur altceva. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, o perioadă de câteva luni s-ar crea o bulibăşeală în judeţul Suceava.

 

De ce credeţi asta?

Pentru că ar întrerupe şirul unor lucruri în derulare, a unor proiecte, şi cred că Flutur, când a fost trimis ca şef al organizaţiei judeţene, cei de la centru au vrut să-l izoleze, să-l marginalizeze.

 

Flutur vrea să joace singur în arenă

Şi-a făcut un scop în  a-l elimina pe Mîrza?

Este o veche practică, de când a intrat în politică, de a avea probleme cu PSD-ul şi cu Mîrza. A mai prevestit şi altă dată, prin 2001.

 

De la ce pleacă tot acest război?

Este un război pe care îl poartă numai o parte, partea care se constituie în Mîrza nu are război. Eu îmi văd de treabă şi cred că tot acest război e dus „din dragoste” pentru PSD. Vorbind altfel, domnul Flutur doreşte cu orice preţ să-şi elimine adversarii politici de pe arenă şi să poată rămână singur, dacă este posibil.

 

„Am avut parte de înscenări şi umilinţe”

Aţi avut parte de lovituri sub centură?

La o parte din dosare am avut parte de înscenări, fel de fel de situaţii de umilinţă care nu-şi au rostul şi nu au nici un efect.

Îmi vine în minte acuma acea paradă de la Humor, din 2005, când unul călărea pe calul Mârzac şi altul se plimba cu câinele Brutus prin centrul oraşului.

De altfel, am aflat că la nivelul PD-L-ului s-a stabilit drept criteriu de performanţă atacarea PSD şi a lui Mîrza. Asta în loc de ceva constructiv, pentru că în mod normal, într-o societate civilizată şi o ţară democratică, fiecare vine cu platforme, idei, programe, care se discută şi se dezbat şi populaţia este cea care alege între un program şi altul, între o platformă şi alta. Cred că aici va trebui să ajungem, şi pe această cale îi invit la o dezbatere pe adversarii politici.

 

Se aşteaptă să i se întocmească şi alte dosare

Vă aşteptaţi la alte dosare?

Eu nu văd, în mod normal, ce să mi se mai însceneze, dar sunt pregătit de orice.

 

S-a spus că Mîrza e baron local. Dacă Mîrza e baron local, Flutur cum e?

Această etichetă, pusă cu ani în urmă, s-a dovedit a fi ireală. A fi baron înseamnă a avea ceva în spate, a avea o anumită poziţie în societate, pe bază de acumulări, însă e o etichetă expirată şi eu nu aş mai dori să folosim o etichetă expirată.

 

Domnul Flutur?

Poate fi considerat oricum şi deci nu este nici o diferenţă între mine şi Flutur sau alţi lideri PD-L. Mai folosea această etichetă un domn deputat de prin Rădăuţi, căruia nu-i mai reţin numele, care într-adevăr, după avere, este baron, însă la fel, mă feresc de a folosi acest termen expirat.

 

PSD va câştiga alegerile locale

Venirea PD-L la putere ar însemna un pas înapoi?

Pentru cine?

 

Pentru judeţ?

Eu nu ştiu ce considerente aveţi când puneţi această întrebare, pentru că la putere va veni partidul care va fi votat majoritar de către populaţia judeţului şi a ţării. Partidul care va fi la putere după alegerile locale şi naţionale va fi PSD-ul, sunt convins.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza: „Flutur a fost marginalizat la Suceava de cei de la Bucureşti”.
 Vizualizări articol: 918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Mîrza: „Flutur a fost marginalizat la Suceava de cei de la Bucureşti”1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jos cu comunistul asta de marza! trimis de
( 6 feb 2008, 11:18:18
mai animalule , marza ce esti , cum ramane cu cele 125 de ha apartinand hergheliei radauti care au trecut in arenda unei firme private care iti apartine , ai facut presiuni asupra tuturor sa obtii acel teren , DNA E CALARE PE TINE !sa ajungi dracului in botosani la penitenciarul de maxima siguranta !
1.1  RE: Jos cu comunistul asta de marza! trimis de
( 6 feb 2008, 14:38:10
aia e firma lui olarean istetule ... da pt ca te plateste te faci ca fluieri
1.2  RE: Jos cu comunistul asta de marza! trimis de
( 6 feb 2008, 15:02:32
poti sa crezi ce vrei , eu stiu adevarul , domnule " HA HA" , MARZA a facut presiuni asupra tuturor pentru acel teren , folosindu-se si de nepotul sau care lucra pe atunci pe la directia silvica suceava nechifor tofan , asa ca mai taci din gura daca nu cunosti !
2.   Flutur HOTOMANUL SUCEVEI trimis de
( 6 feb 2008, 12:22:12
DUPA CE A INCERCAT TOATE COMBINATIILE POSIBILE DIN CARE SA FACA BANI, FLUTUR VREA PRESEDINTE LA CONSILIUL JUDETEAN.

VOI VOTA CU ORICINE IN AFARA DE PSD SI PDL (NOUL PSD AL ROMANIEI)!

3.   HAI PLD trimis de
( 6 feb 2008, 12:34:50
JOS PSD
4.   MIRZA AI DREPTATE 50 LA SUTA trimis de
( 6 feb 2008, 13:00:19
MIRZA ARE PERFECTA DREPTATE CAND SE REFERA LA AMENINTARI ,ACEST LUCRU SE PETRECE .DACA PD-L ESTE BUN SA VINA CU CANDIDATI PROPRI NU SA FACA PRESIUNI LA CEI DIN PSD SAU PNL.DONULE FLUTUR AR TREBUI SA OPRESTI ACESTE PRACTICI DEOARECE ITI VOR DAUNA PE TERMEN SCURT VEI REUSI SA CASTIGI UN PRIMAR SAU DOI ,POPULATIA SA SATURAT DE PSD IAR VOI II LUATI SII VOPSITI IN PORTOCALIU ,SUFLETUL TOT LA PSD RAMANE.
5.   Unde esti tu d-le Caragiale trimis de
( 6 feb 2008, 13:22:17
Un lucru este sigur .

Flutur a dat tot judetul peste cap.

Nimeni nu mai stie in ce partid este.

PD/pld/pd-l /pnl.

VA URMA.

Maine va spun care este planul lui Flutur privind candidatura la CJ.

6.   EU CU CINE VOTEZ? trimis de
( 6 feb 2008, 13:43:57
DESI L-AM VOTAT SI SIMPATIZAT PE FLUTUR LA INCEPUTUL EXPERIENTEI SALE POLITICE(POATE SI NUMAI DATORITA FAPTULUI CA LUPTA IMPOTRIVA PSD-ULUI) NU POT SA NU RECUNOSC CA PRACTICILE DOMNIEI SALE SEAMANA DIN CE IN CE MAI MULT IN ULTIMA VREME CU CELE ALE RIVALILOR SAI POLITICI, ADICA ALE CELOR DIN PSD.

S-A INDEPARTAT ENORM DE MULT DE CEEA CE REPREZENTA ACUM 4 ANI.

SE PARE CA ARTA POLITICII SE INVATA UNEORI FOARTE REPEDE.
7.   MARZA trimis de
( 6 feb 2008, 16:30:19
De ce proiecte vorbiti in Suceava,pleaca odata singur de la CJ,nu crezi ca/i mult prea mult,du/te dracului,o sa vedem noi ce vom face,ce te mai intereseaza,ti/ai facut destule pentru fecior si tot neamul vostru,o sa plesniti intr/o zi de atata bine.
8.   MARZA+FLUTUR trimis de
( 6 feb 2008, 18:30:36
OAMENI BUNI HAI SA SCAPAM ODATA PT. TODEAUNA DE ACEST MARZA SI DE ACEST FLUTUR CARE SE CRED CA SUNT UNICAT SI CA IN LOCUL LOR NU MAI POATE FI NIMENI.INCERCAM SA NUI MAI VOTAM SA VEDEM CE VOR FACE DUPA ACEEA. ASTAI VALABIL SI PENTRU LUNGU SI ALTI CA EI .VIITORUL LOR ESTE IN MAINELE NOASTRE+VIITORUL NOSTRU.
9.   Marza +Fluturnu trimis de
( 6 feb 2008, 19:45:59
nu mai puteti sa traiti ca oameni normali sinteti obsedati dupa putere alergati dupa avere dar de fapt sunteti rusinea BUCOVINEI SPURCATI ACEST PAMINT SFINT

10.   A dat turbarea in PDL trimis de
( 6 feb 2008, 20:52:12
Apreciez pozitia domnului Marza, se vede de la o posta ca este diplomat. Celelalte nu ma intereseaza, este rolul justitiei sa-si faca datoria. Totusi, daca as fi chemat sa decid, as merge pe mana domnului Marza, fiindca daca va uitati si analizati mai bine, domnul Flutur se comporta exact ca un activist de partid din anii colectivizarii, daca va aduceti aminte. Daca nu esti de acord cu el si a lui satra, ai pus-o de mamaliga. Problema este ca noi sa nu fim iarasi pacaliti de acesti latrai turbati, manati din spate de stalinistul Basescu. Astept comentariile pupatorilor.
10.1  RE: A dat turbarea in PDL trimis de
( 6 feb 2008, 23:18:07
ESTI O LEPRA COMUNSTA! LUATE -AR DRACU CU TOT NEAMUL!
11.   Am ajuns sclavi la noi trimis de
( 6 feb 2008, 21:52:09
MARZA ARE FIRME CA RAI 88 ,DEPOZITUL DE LANGA GARA RADAUTI SI RESTUL VI LE SPUN ULTERIOR...CATE PUTIN...TOATE PE NUMELE FIULUI...CONTABILA MARICICA A CIRIPIT UNDE NU TREBUIE..CRED CA E NEMULTUMITA CAT II DATI SECURISTILOR SI EXPIRATILOR DE PSD AI
12.   Baronul Mirza una zice, alta face trimis de
( 7 feb 2008, 07:34:00
Daca scoatem din context numele Flutur si-l inlocuim cu numele presedintelui CJ, reflecta metodele folosite de Baronul Mirza ca sa patroneze jud. Suceava.

Adunate impreuna, toate escrocheriile pe care le-a facut Baronul Mirza, de cand era secretar PCR la primria Cajvana si pana acum, ar primi in jur de 100 de ani de puscarie. Cum justitia este cotropita de fostii comunisti si ofiteri secu, numeni nu-l priponeste.

terenurile motro, terenurile dragomirna, ferma lucina, depozitele si terenrurle radauti, viala cajvana, vila din suceava, bazele de cercetarea agricola, terenurile de la ferma veresti, mosia dornesti...Mirza si fiisu au implicatie totala sau partiala in toate astea(impreuna cu bancescu si fecioarul lui)

Sustinerea lui Mirza de la Bucuesti a scazut considerabil pentru ca Nastase e la rece iar caprei kgbiste i s-au taita cornitele.

Este timpul sa actionam cu toti sa scapam de putregaiul asa comunist.

Alaturati-va omului de bine cu po
13.   NO COMENT trimis de
( 7 feb 2008, 09:14:31
OM DE BINE! HA,HA , HA! DE PREA MULT BINE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei