Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mar 2011 - Anul XVI, nr. 59 (4657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Epilarea cu laser versus epilarea cu lumină intensă pulsată

Epilarea definitivă prin lumină terapeutică se poate realiza prin două modalităţi, cu laser sau cu lumină intens pulsată, iar cele două metode au fiecare avantaje şi dezavantaje, din punct de vedere al calităţii, dar şi al preţului, potrivit unui comunicat.

De aproximativ cinci ani, epilarea definitivă în România a luat un avânt puternic, iar pe piaţă au apărut din ce în ce mai multe saloane cosmetice care oferă acest tip de proceduri. Puţini clienţi cunosc însă ce tip epilare definitivă le este cea mai indicată, iar decizia finală este luată nu neapărat prin prisma calităţii, cât mai ales prin cea a preţului.

"Epilarea definitivă prin lumină terapeutică se numeşte fotoepilare şi se poate realiza prin două modalităţi: epilarea laser sau epilarea cu lumină intens pulsatilă IPL (Intense Pulsed Light). Majoritatea cabinetelor cosmetice oferă tehnologia IPL deoarece echipamentele sunt mai ieftine şi foarte ieftine, motiv pentru care nici performanţele nu sunt la fel de uimitoare ca în cazul unui laser de top şi bine ales. Gândiţi-vă că un laser performant costă în jurul a 100.000 euro, în timp ce un echipament IPL costă uneori chiar şi sub 10.000 euro. Sigur că există şi IPL-uri de calitate, care ajung la 30.000 euro, iar clinicile de top deţin astfel de echipamente", spun reprezentanţii Coquette Beauty Clinique.

Eficacitatea laserului vine strict prin procedeul prin care acţionează şi anume laserul prezintă o singură lungime de unde, în timp ce IPL utilizează un spectru larg de lungimi de undă a luminii. De aceea, IPL este nespecific în comparaţie cu laserul, care este specific, motiv pentru care laserul este mai eficient, fiind necesare mai puţine şedinţe decât în cazul IPL.

Clienţii ar trebui să ştie că laserele pentru fotoepilare sunt accesibile numai în centrele medicale şi sunt manevrate exclusiv de către medici. Singurul dezavantaj al laserului faţă de IPL este că poate distruge numai foliculii ce se găsesc în punctul focal corespunzător lungimii de undă emise.

 

Tipuri de laser

Dintre toate tipurile de laser utilizate pentru epilarea defintivă, cele mai eficiente sunt laserele Alexandrit de la Candela, deoarece au o lungime de undă laser care este cea mai potrivită pentru tipul de piele şi de păr întâlnite în România.

Laserul de tip Nd-Yag protejează pielea de arsuri. Totuşi, numărul necesar de şedinţe este sensibil mai mare faţă de laserul de tip Alexandrit.

 

Care sistem este până la urmă cel mai bun?

Nici un sistem nu se potriveşte tuturor pacienţilor. Fotoepilarea eficientă necesită combinarea a 2 - 3 sisteme pentru a obţine efecte maxime pentru majoritatea tipurilor de păr şi piele. Caracteristicile firului de păr se pot schimba pe durata tratamentului de la gros la fin, ceea ce poate conduce la schimbarea echipamentului şi parametrilor cu care se lucrează.

Persoanele cu un contrast mai mare între culoarea pielii şi cea a părului vor avea mai mult succes folosind laserul. De asemenea, laserul să rezultate mai bune în cazul firului de păr mai gros, la fel cum se întâmplă şi în cazul gambelor şi zonelor inghinală şi axilă. În principiu, toate zonele care au păr mai des răspund mai bine la epilarea laser decât la IPL.

"Capcanele cel mai des întâlnite, pe care clienţii nu le sesizează, sunt fie preţurile mult prea mici, fie preţul unic pentru toate zonele corpului sau garantarea rezultatelor după 3 - 5 şedinţe. Există într-adevăr zone precum perciunii, mustaţa, bărbia, unde un preţ similar este corect, dar pentru spate, abdomen, braţe sau fese preţul şedinţei este în mod natural mai ridicat, deoarece zona acoperită este mult mai mare şi automat şi timpul de lucru", potrivit reprezentanţilor Coquette Beauty Clinique.

"Recomandăm clienţilor ca orice epilare definitivă să fie precedată de un consult de evaluare prin care se poate stabili exact ce tip de epilare li se potriveşte", a completat doctorul Andreea Iftimie, de la clinica mai sus menţionată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Epilarea cu laser versus epilarea cu lumină intensă pulsată.
 Vizualizări articol: 8656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Epilarea cu laser versus epilarea cu lumină intensă pulsată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei