Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 dec 2010 - Anul XV, nr. 283 (4574)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şapte mituri din domeniul frumuseţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Există foarte multe lucruri de care ţinem cont atunci când vine vorba de îngrijirea corporală, însă probleme apar în momentul în care primim informaţii contradictorii. Experţii în domeniul frumuseţii şi îngrijirii au decis să îşi spună părerea în acest sens, pentru a distruge o dată pentru totdeauna miturile care ne înconjoară.

Nu o dată aţi aflat, de la rude sau de la prietene, sfaturi menite să pună capăt problemelor cu care vă confruntaţi în timpul ritualului de îngrijire. Aţi auzit că tenul este mai bine protejat dacă nu dormiţi într-o poziţie în care faţa dumneavoastră atinge perna sau că un gomaj profund vă va scăpa definitiv de coşurile care vă sâcâie. Fiecare persoană are propriile sale idei în această privinţă, însă acestea nu pot fi confirmate decât în urma experienţei (care uneori poate să fie negativă) sau dacă ascultaţi de sfaturile date de experţi. Câţiva medici dermatologi, coafeze cu experienţă, proprietari de saloane de înfrumuseţare şi specialişti în machiaj şi-au unit forţele şi au realizat o listă cu miturile din domeniul frumuseţii.

Mitul nr. 1: Porii pot fi micşoraţi

Dermatologii susţin că, deşi dimensiunea porilor nu poate fi redusă definitiv, există varianta de a utiliza anumite produse cosmetice de curăţare care reduc temporar dimensiunea porilor. Aceste produse acţionează în aşa fel încât elimină impurităţile care se adună în pori şi care cauzează mărirea acestora. Cele mai eficiente cosmetice de acest fel dizolvă impurităţile şi echilibrează producţia de sebum pentru a reduce riscul ca porii să se mai astupe. Singura posibilitate de a ţine sub control dimensiunea porilor este menţinerea unui ten sănătos, pentru că atunci când pielea este sănătoasă, porii par într-adevăr mai mici.

Mitul nr. 2: Epilarea cu laser are efecte permanente

Prin definiţie, epilarea cu laser este un tratament de reducere a pilozităţii. Foliculii care sunt distruşi în timpul acestui tratament cosmetic nu se regenerează. Numai că există un motiv pentru care epilarea cu laser este doar un tratament de reducere: pe întreaga suprafaţă a pielii există foliculi inactivi, care însă pot deveni oricând activi (lucru ce se întâmplă în special din cauza fluctuaţiilor hormonale), aceştia nefiind însă afectaţi de acţiunea laserului. În ciuda faptului că efectele nu sunt permanente, epilarea cu laser reprezintă cea mai rapidă şi mai eficace dintre metodele de îndepărtarea a părului nedorit. Rata de succes a acestei metode şi numărul de şedinţe de care este nevoie depinde însă de la persoană la persoană, iar procedeul poate fi destul de costisitor.

Mitul nr. 3: Produsele de protecţie solară nu sunt necesare când e înnorat

Dermatologii avertizează că razele ultraviolete nocive pot „ataca” oricând şi oriunde - în aer liber, în zilele când cerul este înnorat sau chiar în interior, dacă staţi în apropierea unei ferestre sau dacă mediul este luminat cu tuburi fluorescente. Pielea poate fi afectată oricum, nu doar sub soarele dogoritor din timpul verii. Este foarte important să utilizaţi întotdeauna produse dedicate îngrijirii pielii care să aibă un factor ridicat de protecţie solară, produse care să conţină substanţe hidratante, antiinflamatorii şi antioxidanţi.

Mitul nr. 4: Ciocolata şi mâncărurile grase provoacă acnee

Multe studii au arătat faptul că există o relaţie între alimentaţie şi apariţia acneei. Potrivit statisticilor, alimentaţia bogată în produse lactate este asociată cu apariţia unor forme mai grave de acnee. Această relaţie dintre apariţia acneei şi produsele pe bază de lapte de vacă poate fi explicată prin existenţa anumitor hormoni din acest tip de lapte. Însă, nu există dovezi concludente că acneea s-ar produce în urma consumului de ciocolată, de grăsimi nesaturate sau de alimente sărate.

Mitul nr. 5: Vârfurile despicate ale părului se pot repara

Fenomenul de despicare a părului apare ca urmare a acţiunii factorilor externi (soare puternic, vânt, schimbări de temperatură, uscător de păr, placă de îndreptat etc.) şi ca urmare a pieptănatului sau ştergerii energice cu prosopul. Singura metodă de rezolvare a problemei este tăierea vârfurilor afectate. Fenomenul poate fi limitat prin îngrijirea corespunzătoare a podoabei capilare şi prin utilizarea unor măşti protectoare.

Mitul nr. 6: Dacă slăbiţi, scăpaţi şi de celulită

Celulita nu este o problemă ce ţine de greutatea corporală. Potrivit experţilor, celulita reprezintă o problemă de sănătate a pielii, care apare din cauza circulaţiei sanguine „leneşe”. Fără o bună circulaţie sanguină la nivelul vaselor capilare, derma (ţesutul situat sub epidermă) este sărăcită de substanţele nutritive de care are nevoie pentru a rămâne puternică. Din această cauză, derma nu are posibilitatea de a reconstrui şi repara ţesutul de care este nevoie pentru ca grăsimea să nu migreze în sus, din stratul situat sub dermă. Este adevărat că scăderea în greutate este una dintre modalităţile de a reduce aspectul de coajă de portocală al pielii, însă în nici un caz nu va rezolva definitiv problema celulitei.

Mitul nr. 7: Statul picior peste picior provoacă vene varicoase

Venele varicoase sunt vase de sânge dilatate anormal, care apar la suprafaţa pielii şi au un traiect sinuos. Orice venă poate deveni varicoasă, dar cele mai afectate sunt cele situate la nivelul membrelor inferioare, de aici şi această teorie care, însă, nu este adevărată. Această problemă este cauzată de diverse procese, printre care menţionăm schimbările hormonale, moştenirea genetică sau sarcina - numitorul comun fiind slăbirea venelor. Venele varicoase devin vizibile pe măsură ce vasele de sânge devin mai subţiri şi mai slabe, odată cu înaintarea în vârstă. Prin urmare, dacă „materialul genetic” este bun, puteţi sta picior peste picior fără să vă faceţi griji că această poziţie vă poate afecta sănătatea şi frumuseţea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte mituri din domeniul frumuseţii.
 Vizualizări articol: 1225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şapte mituri din domeniul frumuseţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei