Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 nov 2010 - Anul XV, nr. 261 (4552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Secretele fondului de ten perfect

Descoperirea fondului de ten potrivit pentru fiecare chip nu este o operaţiune simplă. Însă pare a fi un lucru mărunt pentru directorul artistic al revistei Une, Christophe Durand, ce oferă câteva sfaturi practice, potrivit linternaute.com.

O bază de machiaj cu efect natural
"Dacă vreţi să vă pregătiţi tenul pentru machiaj, vă sfătuiesc să folosiţi o bază de machiaj. Va hidrata pielea şi îi va conferi supleţe şi naturaleţe. Acest produs va da pielii strălucire datorită particulelor sau perlelor irizante", spune Christophe Durand.

Produs iluminator pentru un efect de luminozitate
"Dacă vă doriţi o faţă strălucitoare, utilizaţi un iluminator. Şi acest produs hidratează pielea, dar îi dă şi culoare şi strălucire. În comparaţie cu baza de machiaj, acest produs este mai degrabă un produs de machiaj decât de îngrijire", explică specialistul.

 

Fondul de ten pudră pentru un finisaj mat

"Le îndemn pe cele care doresc un rezultat semi-mat sau mat să folosească fondul de ten pudră. Textura sa fluidă şi cremoasă matifiază pielea dintr-o singură aplicare", adaugă acesta.

După ce aţi găsit tipul potrivit de fond de ten, trebuie să găsiţi şi nuanţa potrivită.
"Pentru a găsi culoarea potrivită pentru fondul de ten, trebuie găsit tonul potrivit cu nuanţa tenului. Dacă, de exemplu, aveţi pielea deschisă, dar fumaţi, nu puteţi folosi acelaşi fond de ten cu o femeie cu ten deschis nefumătoare, pentru că pielea arată diferit", mai spune Christophe Durand.

 

Folosiţi nuanţele potrivite

"Este important să găsiţi culoarea potrivită a fondului de ten. Un ton mai închis sau mai deschis, poate să modifice forma feţei. Dacă aveţi pielea ternă, aveţi nevoie de un fond de ten cu reflexe galbene pentru a-i aduce lumină şi dinamism. Dacă aveţi pielea frumoasă, alegeţi o nuanţă de piersică pentru a-i sublinia sănătatea. În fine, dacă aveţi pielea închisă la culoare, folosiţi un fond de ten de culoarea bronzului cu nuanţe ruginii pentru a îi sublinia strălucirea", mai spune Durand.

 

Textura potrivită

După etapa alegerii culorii, trebuie găsită şi textura potrivită pentru diversele tipuri de piele.

Riduri: "Evitaţi produsele cu efect de pudră de talc, pentru că scot în evidenţă ridurile. Recomand un fond de ten sută la sută mineral, pentru că ascunde bine ridurile", spune specialistul.

Piele grasă: "Luaţi-vă un fond de ten compact sau o pudră minerală fără bismut pentru a şterge strălucirea", adaugă Christophe Durand.

Roşeaţă: "Folosiţi un fond de ten de nuanţe aurii sau galbene, de orice textură, doar să vă simţiţi comfortabil", spune acesta.

Piele uscată: "Ideal ar fi un produs bio pe bază de ulei pentru a da supleţe pielii", recomandă Durand.

Pori dilataţi: "Pielea trebuie uniformizată cu un pic de cremă şi de pudră", mai spune acesta.

Ten uniform: "Folosiţi un iluminator pentru a da strălucire. Puteţi de asemenea să aplicaţi o pudră violet, care dă feţei un aer poetic", încheie Durand

Pete: "Folosiţi un produs cu textură lejeră. Dacă aveţi multe, alegeţi o nuanţă mai deschisă decât petele şi una mai închisă pentru restul pielii. Dacă nu aveţi multe, folosiţi un fond de ten lejer pentru a întineri pielea".

Pentru un ten fără defecte, trebuie alese bine culorile şi textura fondului de ten, dar şi adoptate câteva cunoştinţe practice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretele fondului de ten perfect.
 Vizualizări articol: 749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secretele fondului de ten perfect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei