Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 aug 2010 - Anul XV, nr. 191 (4482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Christian Louboutin, magicianul pantofilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încălţămintea marca Louboutin se vinde ca pâinea caldă, chiar şi în această perioadă de criză economică mondială, doamnele şi domnişoarele pasiona-te de modă nelăsând un asemenea amănunt să le strice plăcerea de a cumpăra pantofii „maestrului”.

Numele lui Christian Louboutin se află pe buzele tuturor femeilor care apreciază şi preţuiesc o pereche de pantofi perfectă. Francezul Louboutin este unul dintre cei mai talentaţi, recunoscuţi şi celebri designeri de încălţăminte de damă din întreaga lume, a cărui marcă înregistrată o reprezintă talpa roşie şi lăcuită a pantofilor, care creează în cazul oricărui model un contrast ideal cu restul pantofului. O idee care le face nu doar pe femei să viseze, ci şi pe bărbaţi, pentru că se spune că pantofii Louboutin sunt cea mai bună armă a seducţiei. Prima ambasadoare a mărcii Louboutin a fost Victoria Beckham, cea care nu iese niciodată în public fără să fie încălţată cu pantofi cu tocuri cât mai înalte.
Criza economică nu pare să afecteze în nici un fel casa Louboutin, designerul însuşi fiind uimit şi totodată mândru de rezultatele financiare pe care le-a înregistrat compania sa în ultimul timp. Potrivit lui Christian Louboutin, numărul perechilor de pantofi vândute anual în lume s-a menţinut relativ constant, la impresionantul nivel de 340.000. Şi nu este puţin lucru, dacă ţinem cont de faptul că şi cea mai ieftină pereche de pantofi Louboutin costă 300 de euro, iar modelele mai speciale depăşesc câteva mii de euro. Astfel, francezul face concurenţă serioasă rivalilor săi, americanii Manolo Blahnik (ale cărui produse au fost intens promovate graţie serialului şi seriei de filme „Totul despre sex” şi Jimmy Choo. Succesul lui Christian Louboutin se datorează în mare parte vedetelor care poartă pantofi concepuţi de francez. Ca fapt divers, cu toate că Victoria Beckham este celebră pentru pasiunea sa pentru pantofi, cea mai „preţioasă” clientă a casei Louboutin este romanciera Danielle Steel, care susţine că deţine peste 6.000 de perechi de încălţăminte marca Louboutin.

Istoria succesului
Se spune că talentul este înnăscut, afirmaţie valabilă şi în cazul lui Christian Louboutin, însă acesta s-a remarcat şi prin faptul că a „învăţat” arta modei la şcoala de design. Deşi înnăscut, talentul lui Louboutin a înflorit în compania femeilor cu care a intrat în contact, apoi a fost cizelat de designerul francez Charles Jourdan, contemporan cu Coco Chanel. Christian Louboutin a simţit de foarte tânăr admiraţia şi pasiunea pentru pantofii de damă: la frageda vârstă de 16 ani, francezul deja îşi vindea prima colecţie de încălţăminte, pantofii săi ajungând în picioarele dansatoarelor de la Folies Bergčres.
După ce şi-a făcut ucenicia sub îndrumarea lui Jourdan, Christian Louboutin a debutat în domeniul pantofilor din „lumea mare” a modei în anul 1982, când şi-a pus talentul în slujba unor mari case de haute couture precum Chanel, Yves-Saint-Laurent sau Sidonie Lizzi (aceasta din urmă în Italia). În 1988,
Louboutin a mai făcut un pas mare în carieră, alăturându-se designerului Roger Vivier, care devenise acţionar la Christian Dior după ce crease pantofi pentru această casă de modă.
În 1992, francezul îşi făcuse deja un nume în lumea modei, fapt ce i-a permis să lucreze singur şi să îşi deschidă primul magazin de încălţăminte. 1992 este anul când a luat naştere marca Christian Louboutin. Prin faptul că designul era francez, se poate spune în linii clasice, iar pantofii erau produşi în Italia, creaţiile sale nu doar au convins, ci chiar au încântat femeile pasionate de modă. De atunci şi până în prezent, cele mai mari vedete din showbiz-ul internaţional „vânează” pantofii Louboutin, cu tălpi roşii lăcuite şi tocuri care parcă nu se mai termină.
Din 1995, Christian Louboutin a început o colaborare fructuoasă cu designeri precum Lanvin, Alexander McQueen sau Jean-Paul Gaultier, care au ales să folosească talentul francezului pentru a-şi pune în valoare creaţiile vestimentare. În anul 1996, designerul francez a fost desemnat cel mai bun creator de încălţăminte, fiindu-i decernat Premiul Fanny al Asociaţiei designerilor de încălţăminte din New York. În 2002, numele Louboutin s-a asociat cu cel al lui Yves Saint Laurent pentru prezentarea unei colecţii, iar în urma acestei colaborări s-a născut o nouă marcă, botezată ĽChristian Louboutin pentru colecţia haute couture Yves Saint Laurent 1962-2002“.

Christian Louboutin în prezent
După înfiinţare, casa Louboutin a atras mereu atenţia prin activitatea sa mereu plină de surprize şi iniţiative. În 2006, designerul francez a deschis la Paris magazinul „Minuit moins 7”, inovaţia acestuia constând în faptul că aici se fabrică şi se vând pantofi pe comandă personalizaţi: clientele cu dare de mână îşi pot alege modelul şi materialul din care încălţămintea va fi produsă, iar pantofii sunt făcuţi exact pe piciorul celei care urmează să îi poarte.
În 2007, expoziţia intitulată sugestiv „Fetish” şi organizată în colaborare cu regizorul american David Lynch a oferit publicului ocazia de a admira fotografii cu tentă erotică în care apăreau şi pantofi cu design special creaţi de Louboutin. În 2008, Christian Louboutin a primit pentru a doua oară Premiul Fanny, de data aceasta oferit de Fashion Institute of Technology, care i-a consacrat şi o retrospectivă.
Cum creativitatea lui Christian Louboutin pare să nu aibă margini, designerul francez lucrează în prezent la o colecţie de genţi speciale, pe care întreaga comunitate a împătimiţilor modei o aşteaptă cu sufletul la gură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Christian Louboutin, magicianul pantofilor.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Christian Louboutin, magicianul pantofilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei