Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 aug 2010 - Anul XV, nr. 189 (4480)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Secretele bronzului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretul unui bronz frumos şi sănătos constă în protejarea eficientă a pielii împotriva efectelor nocive ale razelor soarelui puternic de vară, prin urmare important este să vă luaţi măsurile de precauţie necesare.

 

Un bronz perfect este de multe ori de invidiat şi considerat un semn de frumuseţe, însă culoarea arămie care apare în urma expunerii la soare este de fapt şi de drept o cicatrice - nimic altceva decât reacţia pielii la arsurile solare. Din fericire, bronzul şi sănătatea nu sunt termeni care se exclud reciproc. Puteţi profita de căldura şi lumina soarelui, care au şi efecte benefice, nu doar nocive, singura condiţie fiind să vă luaţi câteva măsuri de precauţie.

Arsuri solare grave, îmbătrânirea prematură a pielii, cancer de piele, cataractă, alergii şi deshidratare - toate acestea pot fi efecte serioase ale expunerii neprotejate la soare. Dacă nu aveţi grijă şi nu acordaţi suficientă atenţie protecţiei pielii, vacanţa la mare pe care o aşteptaţi un an întreg se poate transforma într-un coşmar, iar mult iubitul soare poate deveni cel mai aprig duşman. Tocmai de aceea aveţi nevoie de cele mai bune „arme” în lupta pentru sănătate.

 

Ce nu trebuie să vă lipsească

O cremă cu factor ridicat de protecţie solară nu trebuie să vă lipsească din bagajul pentru vacanţă, dar nici din trusa cu produse de îngrijire zilnică. O astfel de cremă trebuie să aibă un indice minim de factor de protecţie SPF 30 şi trebuie aplicată din abundenţă pe toate părţile corpului, în special pe cele mai sensibile, de exemplu pe urechi, nas, buze, gât, umeri şi decolteu. De asemenea, crema trebuie aplicată şi pe palme şi pe laba piciorului, locuri în care pielea este destul de sensibilă.

Nici ochelarii de soare nu trebuie să vă lipsească. O pereche de ochelari de calitate, care să aibă un factor ridicat de protecţie împotriva razelor ultraviolete, sunt esenţiali pentru sănătatea ochilor, pentru că vă vor feri de arsurile care pot fi provocate de lumina soarelui. De asemenea, atunci când mergeţi la plajă este indicat să purtaţi o pălărie cu boruri largi sau măcar o şapcă. Astfel, veţi fi ferită de insolaţie, căci o pălărie vă va proteja creştetul - partea care este cel mai mult expusă la soare -, dar şi ochii, şi faţa. Şi dacă nu ştiaţi, medicii dermatologi recomandă ca atunci când intraţi să vă bălăciţi în apă să purtaţi o bluză cu mâneci lungi sau costume de baie create special pentru a contracara ultravioletele. Astfel, riscul de a vă arde atunci când staţi mai mult timp în apă va fi redus semnificativ.

În afară de accesorii şi vestimentaţie, nu plecaţi niciodată la plajă fără a avea o sticlă cu apă în geantă, pentru că o bună hidratare vă va ajuta să combateţi efectele negative ale expunerii la soare şi ale căldurii.

În cazul în care aţi constatat că v-aţi ars fără să vă daţi seama, este important să aplicaţi imediat o cremă sau o loţiune împotriva arsurilor. În plus, dermatologii recomandă ca în următoarele zile de după ce aţi suferit arsura să renunţaţi la plajă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretele bronzului.
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Secretele bronzului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei