Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 iul 2010 - Anul XV, nr. 167 (4458)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Picioare frumoase întreaga vară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Picioarele au întotdeauna nevoie de o atenţie specială, dar mai ales în sezonul cald, atunci când au mai mult de suferit pentru că sunt mai expuse decât în restul anului.

În timpul verii, picioarele au de suferit destul de mult din cauza faptului că sunt expuse la factorii de mediu. În plus, în sezonul cald, pentru orice femeie aspectul estetic contează mai mult decât confortul, prin urmare doamnele şi domnişoarele aleg să poarte sandale la modă, care nu sunt neapărat şi comode. Activităţile şi alergăturile zilnice nu fac tocmai bine picioarelor, iar plimbările de pe plajă, oricât de relaxante ar fi, afectează sănătatea picioarelor.

Din cauza acestor factori, în timpul verii riscul de formare a băşicilor şi bătăturilor sau de întărire a pielii de pe talpă sau de pe călcâie este mai mare decât de obicei, însă din fericire problema poate fi rezolvată uşor.

Iată ce trebuie să ştiţi pentru a nu vă confrunta cu aceste inconveniente.

 

Băşicile

Acestea reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme care apar la nivelul picioarelor şi de cele mai multe ori băşicile (sau flictenele, cum sunt denumite în limbajul medical) se formează din cauza încălţămintei neadecvate sau incomode. În unele cazuri, băşicile formate sunt atât de dureroase încât piciorul nu mai suportă nici un fel de pantof până când nu se vindecă.

Soluţia cea mai bună pentru a scăpa de flictene este spargerea lor, pentru a grăbi procesul de vindecare, însă această operaţiune trebuie făcută în mod corect. Dacă băşica este intactă, folosiţi un ac de seringă steril pentru a o sparge de-a lungul marginii, pentru a elimina lichidul acumulat în interior. Nu trebuie totuşi să rupeţi pielea care acoperă locul dureros, pentru că în acea zonă epiderma nu este complet refăcută.

În cazul în care flictena s-a spart deja în timpul mersului, va trebui să aplicaţi un unguent cu antibiotic, pentru a preveni o eventuală infecţie, şi apoi să acoperiţi locul respectiv cu un plasture. În plus, până la vindecarea completă evitaţi să purtaţi încălţăminte prea strâmtă şi folosiţi pudră de talc pentru a fi sigură că pielea de pe picioare rămâne uscată, indiferent cât de cald este afară.

 

Bătăturile şi pielea întărită

În general, bătăturile nu reprezintă o problemă foarte mare, pentru că nu sunt dureroase, ci doar inestetice. Există totuşi cazuri în care sub aceste bătături se formează flictene, iar locul devine dureros. În general, bătăturile apar la nivelul degetelor mari de la picioare şi sunt provocate de frecarea permanentă cu materialul din care este făcută încălţămintea. Pentru a trata şi a preveni apariţia acestor bătături, dar şi întărirea pielii de pe călcâie, cel mai bun tratament este frecarea regulată a picioarelor cu o piatră ponce, care însă nu trebuie să fie foarte aspră.

Operaţiunea trebuie efectuată imediat după duş, când pielea este moale, iar ritualul trebuie completat prin aplicarea zilnică a unei creme hidratante pentru picioare. În plus, este recomandat să purtaţi încălţăminte potrivită piciorului dumneavoastră - în nici un caz cu un număr mai mic, doar de dragul esteticului. Dacă ştiţi că aveţi o sensibilitate la nivelul picioarelor, puteţi încerca produse create special pentru sporirea confortului (există pernuţe şi barete de silicon care vă ajută să fixaţi mai bine încălţămintea şi care atenuează durerea provocată de sandalele sau pantofii cu toc foarte înalt).
În cazul în care bătăturile devin dureroase, apelaţi la ajutorul unui specialist în podologie, care poate identifica şi îndepărta cauzele bătăturilor, va îndepărta pielea întărită cu ajutorul unui instrument special şi vă va prescrie un tratament adecvat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Picioare frumoase întreaga vară.
 Vizualizări articol: 898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Picioare frumoase întreaga vară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei