Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iun 2010 - Anul XV, nr. 150 (4441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Metode pentru combaterea ridurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chirurgia estetică nu este singura soluţie pentru a scăpa de riduri, oricât de fine ar fi acestea. Din fericire, doamnele şi domnişoarele au la îndemână alternative simple şi eficiente pentru a preveni apariţia lor.

Se spune că ridurile de expresie sunt foarte frumoase, pentru că demonstrează că persoana pe al cărui chip apar îşi trăieşte viaţa din plin. Oricât de mult ne-ar plăcea această idee, ridurile rămân riduri şi, cu siguranţă, sunt unii dintre cei mai aprigi duşmani ai oricărei femei, fiind martori ai trecerii timpului. Produsele cosmetice antirid şi antiîmbătrânire vă pot ajuta să preveniţi apariţia şi a celor mai fine riduri, la fel şi chirurgia estetică. Însă, mai există câteva modalităţi uşoare de a combate ridurile, metode a căror eficacitate v-ar putea surprinde.

 

Încercaţi yoga pentru faţă

Yoga nu este benefică numai pentru trup şi suflet, ci şi pentru ten. O disciplină nou-înfiinţată, yoga pentru faţă, foloseşte aceleaşi principii ca şi yoga tradiţională - mişcări atent studiate şi controlul respiraţiei - pentru a spori flexibilitatea şi supleţea tenului. Potrivit experţilor în această nouă terapie, yoga pentru faţă are aceleaşi efecte ca un minilifting facial şi, datorită faptului că îmbunătăţeşte controlul asupra muşchilor feţei, acest gen de yoga previne în mod eficient apariţia ridurilor, făcând ca acestea să fie mai puţin numeroase şi mai puţin profunde. Ca şi la yoga „clasică”, mişcările şi poziţiile au fost concepute special pentru zonele cu probleme ale feţei. Pentru a elimina ridurile fine din jurul gurii, este nevoie să suflaţi întâi aerul în sus, apoi în jos, în timp ce vă ridicaţi pleoapele şi sprâncenele, pentru a atenua ridurile fine din zona ochilor.

 

Evitaţi să beţi cu paiul

Deşi ar putea părea un lucru aparent neimportant, felul în care beţi lichidele - fie că este vorba de apă, sucuri sau băuturi alcoolice - poate influenţa apariţia ridurilor. De exemplu, dacă sunteţi obişnuită să beţi cu paiul sau direct din sticlă, trebuie să ştiţi că acest obicei dăunează frumuseţii, promovând apariţia ridurilor în jurul gurii - în acelaşi fel în care trasul din ţigară generează apariţia ridurilor la fumătoare. Pielea din jurul gurii este extrem de sensibilă, prin urmare gesturile repetitive duc la apariţia ridurilor profunde. Prin urmare, pentru a scăpa de riduri, obişnuiţi-vă să nu beţi cu paiul, din sticlă sau din cutie, pentru a evita mişcările circulare repetitive ale buzelor.

 

Îngrijiţi-vă ochii

În ritmul foarte agitat al vieţii moderne, probabil aveţi destul de puţin timp pentru tratamente periodice de îngrijire a tenului, însă, pentru frumuseţea dumneavoastră, ar fi bine să vă acordaţi un răgaz pentru a avea grijă şi de ochii dumneavoastră. Nu veţi avea altceva de făcut decât să aplicaţi zilnic o cremă specială pentru ochi. Folosiţi vârful degetului pentru a aplica şi întinde crema în colţul pleoapelor şi sub ochi. Atunci când cumpăraţi un astfel de produs, alegeţi o cremă care să conţină peptide sau zinc, substanţe suficient de puternice încât să combată ridurile fine, dar fără să afecteze pielea delicată din jurul ochilor. În afară de ritualul de îngrijire cu produse cosmetice, evitaţi pe cât posibil să vă frecaţi la ochi, chiar şi atunci când sunteţi extrem de obosite. Astfel, dacă pielea nu este „agresată”, crema de ochi va acţiona în cele mai bune condiţii şi cu cele mai bune efecte.

 

Controlaţi-vă poziţia de somn

Pentru prevenirea apariţiei ridurilor, este esenţial să dormiţi suficient, însă nu numai atât. Potrivit cosmeticienilor, până şi poziţia în care dormiţi este importantă. Atunci când vă agitaţi în somn, întorcându-vă de pe o parte pe alta, sau când dormiţi pe burtă, pielea are de suferit - este şifonată şi întinsă în toate felurile, lucru care, în timp, provoacă apariţia ridurilor. Cea mai bună soluţie ar fi să vă obişnuiţi să dormiţi pe spate, dacă vreţi să aveţi o piele întinsă şi netedă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Metode pentru combaterea ridurilor.
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Metode pentru combaterea ridurilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei