Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iun 2010 - Anul XV, nr. 143 (4434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mâini impecabile zi de zi

Îngrijirea mâinilor este un ritual care trebuie efectuat permanent, nu doar vara sau iarna, pentru că acestea sunt mai fragile decât par.

Mâinile sunt poate cele mai de preţ „bunuri” ale unei femei. Tocmai de aceea, acestea merită să fie îngrijite şi răsfăţate, la fel ca tenul, pielea şi întregul trup, de altfel. Ele sunt agresate zi de zi de factorii de mediu, de produsele menajere cu care intră în contact în fiecare zi şi de spălatul repetat, prin urmare este extrem de important să hidrataţi şi să îngrijiţi corespunzător aceste părţi ale corpului.

 

Hidratarea mâinilor

La fel ca şi tenul, pielea mâinilor are nevoie să se regenereze şi are „dreptul” să fie hidratată - chiar de mai multe ori pe zi. Este de preferat chiar să vă răsfăţaţi mâinile cu un ritual de hidratare după fiecare contact pe care acestea îl au cu un produs ce conţine substanţe chimice, ca, de exemplu, detergent. Masaţi-vă mâinile cu o cremă hidratantă şi protectoare, eventual îmbogăţită cu unt de Shea, iar pentru ca loţiunea să aibă cele mai bune efecte este indicat să efectuaţi în prealabil un gomaj delicat, pentru a îndepărta celulele moarte de pe piele. Deşi poate părea un gest inutil, exfolierea este foarte importantă, pentru că astfel crema va intra mai bine şi mai uşor în piele, prin urmare va asigura o mai bună hidratare. Dacă vreţi ca pielea de pe mâini să fie foarte fină şi netedă, optaţi pentru o cremă cu ulei de măsline sau migdale, iar pentru a preveni apariţia semnelor de îmbătrânire, alegeţi loţiuni cicatrizante, ca, de exemplu, cele care conţin extract de arnică.

 

Protecţia

Trebuie să aveţi mare grijă la produsele care conţin detergent sau substanţe chimice puternice şi la acţiunea apei calde, pentru că aceşti factori distrug bariera de protecţie a epidermei. Din acest motiv, este esenţial să folosiţi mănuşi de cauciuc atunci când faceţi menajul şi când spălaţi vasele. Multe femei găsesc incomodă această soluţie, însă mănuşile vă vor proteja mâinile şi unghiile de efectele negative ale produselor chimice pe care le folosiţi atunci când faceţi curăţenie.

La fel de important este să vă protejaţi mâinile de efectele nocive ale soarelui. Acţiunea razelor ultraviolete dăunează sănătăţii pielii şi accelerează îmbătrânirea acesteia. Prin urmare, atunci când mergeţi la plajă sau când ştiţi că aveţi mult de mers prin soare, este bine să nu uitaţi să aplicaţi cremă cu factor ridicat de protecţie şi pe mâini.

A avea mâini frumoase presupune să aveţi şi unghii sănătoase, frumoase şi bine întreţinute. Pentru că este posibil să nu aveţi mereu timp să mergeţi la manichiuristă pentru a vă Ľaranja“ mâinile, puteţi profita de sfaturile bunicii pentru a vă întreţine manichiura până la următoarea vizită la specialist. Astfel, dacă vă masaţi unghiile cu ulei de măsline, acestea vor deveni mai puternice şi nu se vor mai exfolia. Pentru a îndepărta petele de pe unghii sau pentru a le reda strălucirea, tot ce aveţi de făcut este să vă înmuiaţi mâinile timp de 5-10 minute într-un bol cu zeamă de lămâie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mâini impecabile zi de zi.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mâini impecabile zi de zi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei