Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 dec 2009 - Anul XIV, nr. 297 (4283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mituri despre îngrijirea tenului iarna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sezonul rece este plin de mituri, şi nu vorbim aici despre Moş Crăciun, ci despre „legendele” existente în domeniul îngrijirii şi înfrumuseţării pe timp de iarnă. O echipă de specialişti în cosmetică a alcătuit o listă cu fabulele care circulă în lumea lor, pentru ca dumneavoastră să nu vă mai faceţi probleme când vă confruntaţi cu situaţii asemănătoare.
Îngrijirea tenului pe timp de iarnă este o preocupare permanentă pentru femei, întrucât din cauza condiţiilor meteo din acest sezon pielea are nevoie de atenţie specială. Vremea rece şi vântul aspru al iernii vă dau bătăi de cap, pentru că, în general, pielea se deshidratează şi din acest motiv apar unele probleme legate de aspectul tenului, probleme care, deşi nu grave, sunt uneori neplăcute.
Miturile despre care vom vorbi în continuare sunt toate legate de îngrijire şi frumuseţe, iar dacă, din întâmplare, v-au trecut pe la ureche, ignoraţi-le şi ţineţi mai bine seama de sfatul specialiştilor.

 

Iarna, crema de zi nu mai este de folos

Adevărul este că în nici un caz nu trebuie să renunţaţi la crema de zi pe care o folosiţi în mod obişnuit, în ideea că oricum nu are efect la temperaturi scăzute. O recomandare ar fi doar să o folosiţi în cadrul unui ritual de îngrijire adaptat sezonului rece. Dacă nu trăiţi într-un loc cu temperaturi extreme iarna, crema hidratantă la care apelaţi de obicei îşi va face treaba foarte bine şi când este frig. Ceea ce puteţi face este să folosiţi un produs complementar de îngrijire, ca, de exemplu, să aplicaţi un ser hidratant înaintea cremei. Serurile au o textură foarte fină, deci nu vor afecta în nici un caz consistenţa cremei şi, în plus, se absorb foarte bine în piele. Alegeţi un ser cu acid hialuronic, care hidratează celulele prin absorbţia apei. Dacă aveţi tenul foarte uscat, puteţi completa ritualul de îngrijire prin aplicarea unei creme de noapte bogate în glicerină, pentru a evita deshidratarea în timpul somnului - momentul când pielea este foarte vulnerabilă.

 

În sezonul rece trebuie să folosiţi un fond de ten mai deschis

De fapt, nu nuanţa fondului de ten trebuie modificată odată cu schimbarea anotimpului, ci textura acestuia. Datorită faptului că mai toate produsele cosmetice au factori de protecţie solară cu valori ridicate şi, în plus, există o sumedenie de loţiuni autobronzante, culoarea pielii nu se schimbă radical după terminarea vacanţei de vară. Ceea ce poate varia este felul în care produsele de machiaj interacţionează cu alte elemente, în special cu cele care ţin de mediul înconjurător. De exemplu, dacă afară bate un vânt puternic, nu vreţi să folosiţi un fond de ten mat, ca în zilele de vară, pentru că tenul va părea mai obosit. În zilele reci, este indicat să conferiţi pielii un aspect mai strălucitor şi pentru asta puteţi opta pentru un fond de ten cu textură satinată, mai fină decât cel mat. Pentru rezultate optime, încercaţi produse create pe bază de apă şi glicerină.

 

Puteţi renunţa la protecţia solară iarna

Adevărul este că razele soarelui sunt la fel de periculoase şi când mercurul din termometru scade. Într-adevăr, razele ultraviolete au o acţiune mai slabă iarna, însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunţaţi la protecţia împotriva lor. Motivul? Reflectarea luminii poate crea raze UVB (cele care ard) mai scurte, care sunt cu până la 80 la sută mai intense. În schimb, nivelul de raze UVA - cele din cauza cărora apar ridurile - rămâne constant tot timpul anului. Concluzia ar fi că, indiferent de anotimp sau de mediul în care trăiţi, este indicat să aplicaţi în fiecare zi o cremă cu factor de protecţie ridicat (cu valoare cel puţin 30).

 

Aerul rece provoacă exfolierea pielii

Nu frigul de afară, ci căldura din interior este principalul vinovat pentru exfolierea pielii. Explicaţia ar fi că, spre deosebire de căldura verii, căldura din interior este mult mai uscată, fapt ce afectează tenul. Pentru a evita această neplăcere, cosmeticienii vă recomandă să mai opriţi caloriferele şi să vă creaţi un mediu ambient mai rece cu câteva grade sau să umidificaţi aerul din încăpere cu ajutorul unor aparate speciale.

 

Hidratarea din exterior se reflectă pe ten

Nu este adevărat. Atunci când pielea dumneavoastră are nevoie de hidratare maximă, nu este suficient să consumaţi litri întregi de apă, ci substanţele nutritive sunt secretul. Apa face, într-adevăr, minuni pentru menţinerea supleţii pielii, însă consumul în exces face rău organismului, care va trebui să funcţioneze suplimentar pentru a elimina excesul. În schimb, deshidratarea tenului poate fi combătută cu ajutorul unei diete bogate în acizi graşi omega-3, substanţe pe care organismul le poate asimila din alimentele pe bază de peşte. Aceşti acizi au capacitatea de a atenua inflamarea celulelor şi joacă un rol important în consolidarea stratului de lipide, cel care ajută pielea să absoarbă şi să menţină uleiurile naturale.

 

Cremele mai grase conferă mai multă hidratare

Şi cremele sau loţiunile cu texturi mai uşoare, mai fine, pot fi extrem de eficiente. Uneori chiar mai eficiente decât cele bogate, întrucât mai multe straturi subţiri de cremă fac mai bine pielii decât un strat gros de loţiune. Totul ţine de ingredientele pe care aceste produse le conţin. Diferenţa dintre cele două feluri de creme este că cele mai grase conţin mai multe substanţe care împiedică evaporarea apei, în schimb, loţiunile mai fine sunt bogate în ingrediente care atrag hidratarea. Pentru a fi sigură că alegeţi o cremă care va satisface nevoile de hidratare ale pielii, aveţi grijă să cumpăraţi o loţiune care să conţină acid hialuronic sau acid lactic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mituri despre îngrijirea tenului iarna.
 Vizualizări articol: 918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Mituri despre îngrijirea tenului iarna3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei