Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 nov 2009 - Anul XIV, nr. 262 (4248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scăpaţi de celulită cu fructe şi legume

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Celulita este una dintre puţinele probleme comune pentru toate doamnele şi domnişoarele din lume şi, din nefericire, de multe ori constituie un motiv de depresie. Soluţia pentru această problemă este mai simplă decât v-aţi imagina, primul pas fiind adoptarea unui regim alimentar potrivit.

Femeile ştiu foarte multe lucruri despre celulită şi acest subiect nu le este necunoscut, pentru că aproximativ 80 la sută dintre doamne şi domnişoare se confruntă cu neplăcuta şi inestetica problemă a pielii cu aspect de coajă de portocală. Specialiştii au stabilit deja o cauză precisă pentru apariţia celulitei: hormonii care favorizează dezvoltarea adipocitelor. Acestea sunt celule pe care organismul le foloseşte pentru a-şi crea rezerve de grăsime, iar aceste „provizii” se constituie, în general, în timpul sarcinii şi al alăptării.

 

Formarea celulitei

Adipocitele se formează încă din copilărie. În general, copiii consumă foarte multă energie, dar în momentul în care organismul lor absoarbe mai multe lipide şi glucide decât are nevoie, surplusul de substanţe este stocat în adipocite. Din păcate, după ce aceste celule se formează, nu se mai poate face nimic în privinţa lor. Ele rămân în corp pentru totdeauna, însă dimensiunea lor poate fi controlată şi adipocitele pot fi micşorate. Primul pas pe care îl puteţi face în acest sens este să adoptaţi o alimentaţie echilibrată şi să consumaţi cu precădere anumite alimente.
Când celulele adipoase cresc peste limita normalului, din cauza unei alimentaţii prea bogate în grăsimi sau nepotrivite nevoilor organismului, ele apasă pe vasele sanguine şi limfatice, care nu mai pot funcţiona corect. Din cauza comprimării acestor vase, lichidele se acumulează în ţesuturi în loc să fie eliminate din organism, motiv pentru care picioarele, dar şi abdomenul, se umflă mai mult decât ar trebui.
Drenajul limfatic, eliminarea lichidelor şi arderea grăsimilor sunt etapele programului-şoc prin care veţi reuşi să eliminaţi celulita şi să scăpaţi de aspectul de coajă de portocală al pielii. Curând după efectuarea temeinică a acestor operaţiuni veţi observa primele efecte: pielea dumneavoastră va deveni mai fermă şi mai netedă. Însă, pentru a scăpa de celulită pe termen lung, tratamentele de îngrijire corporală va trebui să fie completate şi cu practicarea regulată a unei activităţi fizice, dar şi cu adoptarea unui regim alimentar potrivit.

 

Legumele şi fructele combat şi previn celulita

Pentru a lupta împotriva neplăcutei şi inesteticei celulite, mergeţi la piaţă sau la supermarket şi aprovizionaţi-vă cu fructe şi legume. Acestea sunt cei mai importanţi aliaţi ai dumneavoastră în acest „război” şi alimentele ideale pentru formarea şi menţinerea siluetei pe care v-o doriţi.

 

Prazul - un aliment săţios

Prazul este o legumă cu proprietăţi excepţionale. În afară de faptul că are un conţinut ridicat de vitamine, fier, potasiu şi zinc, cea mai importantă particularitate a sa este aceea că are foarte puţine calorii. În plus, prazul previne retenţia de lichide şi este şi foarte bogat în fibre, fiind totodată un aliment foarte săţios.

 

Varza, ingredient pentru dieta-minune

Populara şi accesibila varză este altă legumă cu un conţinut caloric scăzut. În afară de calităţile sale deja cunoscute, benefice pentru menţinerea siluetei, varza are şi proprietăţi antioxidante excepţionale. În plus, toate femeile ştiu de dieta minune cu supă de varză, un preparat care este de fapt o fiertură de morcovi, ardei gras, roşii, ţelină, ceapă şi, bineînţeles, varză, care se administrează ca o băutură şi care face minuni atunci când vreţi să scăpaţi de kilogramele în plus.



Dovleacul, sărac în calorii

Specialiştilor în nutriţie le place să glumească spunând că dovleacul are mai puţine calorii decât aerul pe care îl respirăm. În plus, putem acorda altă „bilă albă” dovleacului pentru faptul că este compus din 92% apă. Astfel, o supă de dovleac ar putea fi cea mai bună opţiune pentru o cină, pentru că el este nu doar gustos, ci şi săţios. Dovleacul reglează foarte bine nivelurile de colesterol şi este un foarte bun aliat al frumuseţii, fiind foarte bogat în provitamina A.

 

Castraveţii, foarte bogaţi în apă

Din fericire, castraveţii se găsesc pe tarabele din piaţă şi în supermarketuri întregul an, ceea ce nu poate decât să bucure orice doamnă sau domnişoară preocupată de combaterea celulitei. Castraveţii au un conţinut de 95-96% apă, sunt bogaţi în substanţe minerale, au proprietăţi diuretice excepţionale şi ajută la eliminarea toxinelor. În plus, fibrele care intră în componenţa acestor legume fac parte şi din structura pielii. Pentru a vă bucura de toate proprietăţile benefice ale castraveţilor, spălaţi-i foarte bine înainte de a-i consuma şi nu îi curăţaţi niciodată de coajă.

 

Să nu uităm de mere!

Vechea zicală potrivit căreia dacă mâncăm un măr în fiecare zi ţinem doctorul la distanţă este cât se poate de adevărată şi, în plus, merele fac minuni şi pentru siluetă şi sănătatea pielii. Mărul, care are proprietatea de a reduce senzaţia de foame, conţine şi fructoză, o substanţă care ajută la echilibrarea nivelului glicemiei. Având puţine calorii, aceste fructe sunt celebre în lume şi pentru faptul că reduc nivelul aşa-numitului „colesterol rău”, iar toate aceste proprietăţi vă sunt de ajutor în lupta pentru redobândirea sănătăţii şi fermităţii pielii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scăpaţi de celulită cu fructe şi legume.
 Vizualizări articol: 1630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scăpaţi de celulită cu fructe şi legume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei