Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 aug 2009 - Anul XIV, nr. 187 (4173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Împodobiţi-vă părul cu flori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru a avea o apariţie deosebită la un eveniment monden, puteţi recurge la un truc util şi cât se poate de simplu: împodobiţi-vă părul cu flori.

Poate nu ştiaţi, însă florile sunt cele mai vechi ornamente pentru păr, fiind folosite în acest scop încă din timpuri străvechi. În toată lumea există practica de a purta flori în păr pentru că datorită parfumului şi delicateţii lor, aceste minunăţii ale naturii pot transforma o coafură obişnuită într-una adorabilă şi elegantă. Florile în păr nu doar conferă un farmec aparte unei femei, ci pot purta şi mesaje care abia aşteaptă să fie descifrate de cei care cunosc limbajul florilor.

 

Istoria limbajului secret al florilor

Ideea că fiecare floare poartă un mesaj secret datează de mii de ani, fiecare societate sau cultură atribuind un anumit sens plantelor pe care le preţuia. În Europa, arta de a purta flori, fie în păr, fie la butonieră, a devenit foarte populară în epoca victoriană, spre sfârşitul secolului al XIX-lea. Pe atunci, fiecare floare avea un anumit mesaj, care se modifica în funcţie de felul în care aceasta era purtată în păr, ţinută în mână, oferită sau aşezată în vază.
Câteva decenii mai târziu, în anii 1960, tinerii din generaţia „Flower Power” au redescoperit florile şi le-au utilizat pentru a-şi exprima legătura cu natura, considerându-le simboluri pentru dragoste, inocenţă şi frumuseţe divină.
Florile încă se poartă şi în epoca modernă, în general în timpul unor evenimente deosebite, ca de exemplu la nunţi sau la sărbători câmpeneşti. La nunţi, banchete sau evenimente festive, femeile îşi ornează coafura cu flori sau au pe mână corsaje florale, în timp ce bărbaţii le poartă la reverul hainei.

 

Tipuri de coafuri

Există trei variante de coafuri ce pot fi împodobite cu flori şi e bine să ştiţi că puteţi folosi atât flori naturale, cât şi artificiale. Prima ar fi coada laterală împletită, ornată cu flori. Cum se realizează? Strângeţi părul pe o parte şi împletiţi-l. După ce aţi prins coada cu elastic, puneţi floarea pe care o doriţi şi fixând-o cu un ac de păr.
A doua variantă ar fi să împodobiţi cu flori părul lăsat desfăcut. Întindeţi-l cu o placă sau ondulaţi-l, apoi despărţiţi-l cu o cărare laterală, pe partea care vă avantajează. Prindeţi-l cu o agrafă pentru a-l fixa, apoi folosiţi un ac de păr pentru a fixa o floare (aceasta va camufla ambele agrafe). La această coafură, floarea trebuie fixată cât mai aproape de ureche.
A treia opţiune pentru o coafură cu flori este la fel de simplă. Prindeţi părul cu un elastic într-o coadă la spate, nu foarte strâns. Fixaţi apoi floarea de elastic, cu ajutorul acelor de păr şi aveţi grijă ca ea să fie prinsă exact la mijloc, pentru un aspect simetric şi elegant.



Semnificaţii ale florilor

Margaretă - inocenţă şi puritate;
Gardenie - iubire secretă;
Camelie - gratitudine;
Iasomie - senzualitate;
Violetă - modestie, fidelitate;
Trandafir roşu - pasiune, dragoste;
Trandafir roz - prietenie, admiraţie, fericire;
Trandafir portocaliu - dorinţă, admiraţie, modestie;
Trandafir alb - puritate, secret, dragoste spirituală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Împodobiţi-vă părul cu flori.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Împodobiţi-vă părul cu flori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei