Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mai 2009 - Anul XIV, nr. 106 (4092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Câteva sfaturi utile pentru a fi în plină formă

Odată cu sosirea anotimpului cald, nutriţioniştii britanici recomandă începerea dietelor şi a unui program de exerciţii fizice, pentru a fi în plină formă în vacanţe şi concedii, informează femalefirst.co.uk.

În primul rând, toate alimentele rămase după Paşte, precum ouăle, chipsurile, îngheţata şi biscuiţii, trebuie să dispară din frigider şi cămară. Masa principală trebuie să fie micul-dejun compus, de exemplu, din cereale sau ouă fierte cu pâine prăjită, deoarece cele mai multe dintre calorii sunt consumate pe parcursul zilei. Pentru prânz se recomandă un sandviş, iar pentru cină - o masă uşoară, precum salatele de legume sau supa. Dacă senzaţia de foame apare între mese, ea poate fi satisfăcută cu fructe sau diverse tipuri de seminţe.

 

Atenţie la abdomen

Un abdomen balonat nu reprezintă niciodată o imagine prea plăcută, cu atât mai puţin atunci când sezonul costumelor de baie se apropie cu paşi mari. Nutriţioniştii recomandă renunţarea la pâinea albă şi la paste, care balonează, indicând în locul acestora o serie de alimente pe bază de făină integrală, care conţin mai multe fibre şi care menţin senzaţia de saţietate pentru mai multă vreme. Legumele precum broccoli, varza şi germeni încolţiţi provoacă, de asemenea, o uşoară balonare. În privinţa băuturilor, experţii sugerează renunţarea la băuturile carbogazoase.

 

Mişcare

Siesta pe canapea nu ajută deloc la obţinerea unei siluete atrăgătoare, iar exerciţiile fizice trebuie introduse întotdeauna în programul zilnic, alături de o dietă sănătoasă. Acest lucru nu înseamnă neapărat că este nevoie de multe ore în sala de gimnastică. Micile trucuri care pot fi folosite cu uşurinţă se referă la renunţarea deplasării la locul de muncă cu automobilul, în favoarea mersului pe jos sau a pedalatului pe o bicicletă, la urcatul scărilor pe jos în locul ascensorului şi la o plimbare în aer liber în timpul pauzei de prânz.

 

Necesarul zilnic de apă

O altă soluţie, despre care s-a scris foarte mult în ultimii ani, se referă la necesarul zilnic de apă, considerată a fi o soluţie benefică pentru sănătatea organismului. Apa curăţă întregul sistem digestiv, eliminând toxinele, iar de multe ori, oamenii confundă senzaţia de sete cu cea de foame. Consumând o cantitate adecvată de apă în fiecare zi, persoanele care ţin dietă vor mânca mai puţin, iar pielea lor va avea un aspect mai strălucitor şi mai sănătos. Cantitatea zilnică de apă recomandată de nutriţionişti este de doi litri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva sfaturi utile pentru a fi în plină formă.
 Vizualizări articol: 409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Câteva sfaturi utile pentru a fi în plină formă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei