Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 feb 2009 - Anul XIV, nr. 41 (4027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijirea pielii uscate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Frigul, soarele, produsele de igienă agresive, schimbările hormonale sau frecarea hainelor sunt factori care usucă pielea.

Uscarea epidermei, care ne dă o stare de disconfort, mâncărimi şi ne face pielea "de crocodil", afectează în special femeile, dar nici bărbaţii nu scapă de această problemă, care le afectează mai ales faţa. Mai degrabă neplăcută decât îngrijorătoare, uscarea excesivă a pielii are o serie de inconveniente, începând de la elasticitatea pielii care este pusă în pericol atunci când aceasta se instalează în mod recurent. De la folosirea unor creme până la o alimentaţie sănătoasă, unele obiceiuri vă pot ajuta să vă păstraţi pielea fermă.

 

Cum luptăm împotriva pielii uscate?

Pielea este un organ care trebuie, în principiul, să aibă propriile arme naturale de apărare, una dintre ele fiind filmul hidrolipidic prezent la suprafaţa pielii şi care are rolul de a o proteja de factorii agresivi externi. Acest film hidrolipidic este pus în pericol în momentul în care apa nu mai este reţinută în ţesuturi, adesea din cauza aerului rece şi uscat de afară, dar şi a aerului cald şi uscat din interior. Fie că aceşti factori sunt interni sau externi, pielea îşi pierde echilibrul natural, lăsând loc unei epiderme uscate, roşii, deshidratate. În aceste momente, este important să luaţi măsuri înainte ca pielea să sufere.

Pentru început, faceţi o selecţie printre produsele decapante - săpun agresiv, creme prea parfumate sau geluri de duş – pe care ar trebui să le înlocuiţi cu produse cosmetice extra-fine dedicate pielii aflate în dificultate. Apoi investiţi într-o cremă nutritivă pentru corp şi într-o cremă de protecţie şi hidratantă pentru faţă, fără a uita de un produs de igienă foarte fin, cum ar fi gelul de duş pe bază de uleiuri.

De asemenea, trebuie să evitaţi apa care conţine prea mult calcar şi care usucă pielea sensibilă şi chiar o irită. Fie investiţi într-un filtru de calcar, fie într-o baie în lapte pentru a neutraliza efectul calcarului. Dacă tot vorbim de baie, trebuie amintit faptul că apa fierbinte atacă filmul hidrolipidic al pielii noastre. Aşadar, optaţi pentru o temperatură rezonabilă, care este recomandată şi pentru spălarea părului.

 

Nu uitaţi de gomaj

Înainte de a începe procesul de hidratare cu loţiuni şi creme hrănitoare, este bine să vă curăţaţi pielea de celulele moarte. Puteţi să vă faceţi un gomaj, însă doar o singură dată pe lună, iar produse folosite trebuie să fie cât mai naturale posibil. Pielea uscată are tendinţa de a se reface mai greu decât cea normală sau grasă.

Înainte de culcare, este obligatoriu să vă demachiaţi, deoarece pielea se reface destul de greu, cu atât mai mult cu cât este sufocată de un strat de cosmetice.

Una dintre regulile de aur ale unei pieli frumoase şi sănătoase este să nu vă expuneţi niciodată la soare fără protecţie. Aşadar, fie că vă machiaţi sau nu, aplicarea unei creme de zi cu filtru UV este obligatorie.


O alimentaţie sănătoasă

Mai important decât orice cremă hidratantă este consumul a cel puţin un litru şi jumătate de apă pe zi. În plus, faceţi plinul de fructe şi legume fără a uita de acizii graşi din uleiurile vegetale şi peştele gras foarte bogat în omega 3, alimente ce asigură o piele frumoasă şi mai ales sănătoasă. În final, dacă simţiţi nevoia de ceva în plus, gândiţi-vă la suplimentele alimentare care permit hrănirea şi hidratarea pielii în profunzime. O cură de o lună este suficientă. Dacă în fiecare an suferiţi în aceeaşi perioadă de iritarea şi uscarea pielii, începeţi cura cu o lună înainte de perioada respectivă pentru ca suplimentele alimentare să poată avea efect la momentul dorit.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îngrijirea pielii uscate .
 Vizualizări articol: 1475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Îngrijirea pielii uscate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei