Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 ian 2009 - Anul XIV, nr. 12 (3998)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trucuri împotriva cearcănelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Nopţile pierdute, regimul alimentar neechilibrat, consumul de alcool şi de tutun şi o viaţă plină de stres sunt câteva dintre cauzele care pot duce la apariţia cearcănelor, unul dintre cei mai de temuţi duşmani ai femeilor.
Odată ce şi-au făcut apariţia, nu vă rămâne decât să încercaţi mici trucuri pentru a le camufla cât mai bine şi a face ca ochii dumneavoastră să-şi recapete strălucirea de odinioară. Una dintre cel mai des folosite metode împotriva cearcănelor este aceea de a pune deasupra ochilor punguţe cu ceai. Este o metodă veche, care şi-a demonstrat eficacitatea în aceste situaţii. Dovada în acest sens este faptul că numeroase produse cosmetice anticearcăne, dar şi pentru îngrijirea zonei din jurul ochilor au în compoziţie ceai. Sfatul experţilor este ca, după ce aţi preparat ceaiul, să luaţi pliculeţele şi să le puneţi în frigider pentru 10-20 de minute. Aşezaţi-vă pe pat în poziţie orizontală şi puneţi pliculeţele deasupra ochilor. Această metodă este ideală după o petrecere care a durat până în zori sau după o săptămână grea de muncă.
Puteţi, de asemenea, pregăti o infuzie de albăstrele dintr-o linguriţă de flori la o jumătate de cană de apă fierbinte. Lăsaţi vasul acoperit 10-15 minute, strecuraţi, aşteptaţi să se răcească, apoi înmuiaţi în infuzie câteva pansamente sterile din tifon. Ţineţi compresele pe pleoape circa 20 de minute. Aplicaţi apoi o cremă sau un gel pentru conturul ochilor. De asemenea, pentru calmarea ochilor obosiţi, vă puteţi face o infuzie din petale de trandafir de dulceaţă (3 linguriţe de petale uscate la 150 de mililitri de apă fierbinte) şi procedaţi la fel ca în cazul infuziei cu flori de albăstrele.

Castraveţii fac minuni
Altă metodă pentru a diminua cearcănele este aceea de a folosi două felii de castravete crud. Având o concentraţie mare de vitamina K, castravetele are proprietatea de a activa microcirculaţia sanguină, fiind ideal pentru decolorarea şi atenuarea cearcănelor. Tăiaţi două rondele de castravete, lăsaţi-le la frigider zece minute şi procedaţi la fel ca şi în cazul pliculeţelor cu ceai. Faceţi acest „tratament” ori de câte ori aveţi câteva minute libere. De asemenea, puteţi aplica şi felii de cartofi cruzi sau comprese din cartofi cruzi daţi pe răzătoare.

Gheaţa atenuează cearcănele
Temperatura scăzută atenuează cearcănele şi pungile de sub ochi. Puneţi două linguriţe în frigider pentru 5-10 minute.
Aplicaţi apoi linguriţele cu partea concavă pe pleoape, fără să apăsaţi. Ţineţi-le astfel până simţiţi că se încălzesc. Acestea vor acţiona asupra zonei sensibile din jurul ochilor, reducând edemele şi tonifiind ţesuturile. Frigul activează circulaţia sângelui din jurul ochilor şi atenuează cearcănele.

Efectul este imediat, dar durează maximum 30 de minute. Puteţi pune un cub de gheaţă într-o pungă şi ţineţi-o câteva minute peste cearcăne.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trucuri împotriva cearcănelor.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trucuri împotriva cearcănelor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei