Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 ian 2009 - Anul XIV, nr. 11 (3997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tenul gras, îngrijit cu ingrediente naturale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tenul gras poate reprezenta o mare problemă pentru majoritatea doamnelor, însă aceasta se poate rezolva cu ajutorul produselor cosmetice şi al substanţelor potrivite.

Tenul gras se recunoaşte prin aspectul compact şi ferm. Femeile care au un astfel de ten ştiu că este dificil să îşi îngrijească pielea aşa cum trebuie, iar acest proces devine şi mai greu dacă produsele alese nu sunt cele potrivite. Marile companii de cosmetice au încercat din totdeauna să găsească un remediu pentru problemele puse de tenul mixt şi de cel gras, însă, deocamdată, nu au reuşit. Este foarte adevărat că există câteva produse de îngrijire facială excepţionale (creme de faţă, geluri, creme matifiante, seruri), dar se pare că acestea nu rezolvă problema, ci doar fac tenul să pară mai puţin gras.

Natura ne salvează şi de această dată, întrucât există câteva produse şi ingrediente care sunt de folos tuturor persoanelor care au probleme dermatologice precum acnee, pori dilataţi, coşuri, decolorarea tenului şi altele.

 

Apa termală face minuni

Apa termală conţine magneziu, calciu, fier, zinc, seleniu, bicarbonat de sodiu şi alte câteva ingrediente speciale, motiv pentru care aceasta are un efect benefic în tratamentul problemelor dermatologice. S-a demonstrat ştiinţific că apa termală are proprietăţi antiinflamatorii care ar putea fi benefice pentru femeile cu ten sensibil şi uscat. Folosirea unui spray cu apă termală este o necesitate, în special vara, când chiar şi cel mai gras ten are nevoie de hidratare. Spray-urile cu apă termală se găsesc în orice farmacie şi sunt foarte practice: pulverizaţi apa direct pe piele, lăsaţi să acţioneze timp de un minut, apoi şterge-ţi-vă foarte bine.

 

Uleiul de arbore de ceai, folosit din antichitate

Nu este de mirare că uleiul de arbore de ceai este folosit de mii de ani în medicina tradiţională, acest ingredient fiind unul dintre cele mai bune produse naturale de îngrijire a tenului. Acest ulei special nu doar combate bacteriile, ci are şi capacitatea de a vindeca pielea. Uleiul de arbore de ceai este un ingredient care se găseşte în toate produsele de îngrijire facială întrucât hrăneşte şi hidratează pielea şi s-a dovedit eficient în prevenirea şi tratamentul acneei. Uleiul de arbore de ceai este benefic în special pentru tenul gras, întrucât echilibrează producţia de sebum, previne apariţia petelor şi are proprietăţi antibacteriene. Mai mult decât atât, există probleme dermatologice mai grave, precum negii, înţepăturile de insecte, urticaria, băşicile sau chiar herpesul, care pot fi atenuate şi chiar vindecate cu ajutorul uleiului de arbore de ceai.

 

Hidratare cu ulei din seminţe de struguri

Uleiul din seminţe de struguri este o substanţă cu un puternic efect hidratant şi este folosit în principal ca ulei de masaj, dar şi ca ingredient în numeroase creme şi seruri antiîmbătrânire. Uleiul din seminţe de struguri hidratează foarte bine pielea, dar, în acelaşi timp, îi conferă fermitate şi o tonifică. Uleiul este de multe ori folosit ca ingredient principal al produselor matifiante şi al cremelor antiîmbătrânire, întrucât are capacitatea de a reface elasticitatea pielii. Datorită conţinutului bogat de acid linolic, uleiul din seminţe de struguri hrăneşte şi hidratează pielea în profunzime.

 

Oxidul de zinc, un ingredient natural

Oxidul de zinc este un mineral natural folosit pentru protejarea pielii şi pentru calmarea şi vindecarea problemelor dermatologice. Datorită proprietăţilor sale, substanţa reprezintă unul dintre ingredientele folosite în mod obişnuit în produsele pentru îngrijirea tenului gras şi a celui mixt. S-a dovedit ştiinţific că oxidul de zinc are proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene. Zincul intervine în sinteza colagenului, stimulând, totodată, producţia de fibroblaste, adică de celule ce produc colagen, elastin şi acid hialic.

De aceea, zincul este benefic pentru persoanele cu ten gras întrucât elimină surplusul de sebum şi echilibrează producţia acestuia, eliminând astfel aspectul lucitor al feţei. Oxidul de zinc nu este folosit numai la prepararea produsele de îngrijire a feţei, ci şi a celor de machiaj, în special în cazul fondului de ten şi al pudrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tenul gras, îngrijit cu ingrediente naturale.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tenul gras, îngrijit cu ingrediente naturale5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei