Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 ian 2009 - Anul XIV, nr. 8 (3994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Femeile, mereu schimbătoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Femeile îşi schimbă look-ul de-a lungul vieţii de aproximativ 26 de ori. Este vorba despre schimbări care pot merge de la o simplă tunsoare şi până la cele radicale.

*

Modificările de look au loc începând din copilărie şi până la bătrâneţe. În jurul vârstei de zece ani, majoritatea fetiţelor îşi doresc tricouri cu chipul păpuşii Barbie sau al unor personaje de desene animate. Acestea vor fi uitate repede în favoarea unor obiecte vestimentare la modă în rândul adolescentelor. Între 20 şi 30 de ani, femeile continuă să urmeze tendinţele din modă, din cercul lor de prietene, şi abia după 30 de ani se poate spune că ele optează pentru un stil vestimentar cu adevărat personal. Schimbările de look pot avea de multe ori origini de ordin emoţional.

*

81 la sută din doamnele care au participat la un studiu realizat în Marea Britanie au precizat că o schimbare totală a garderobei poate avea ca efect sporirea încrederii în sine sau ridicarea moralului. La fel ca nevoia unei mari schimbări în viaţă, o femeie poate simţi dorinţa de a adopta un nou stil vestimentar sau pe aceea de a-şi schimba aspectul exterior.

De cele mai multe ori, aceste lucruri se întâmplă în urma unei despărţiri de partenerul de viaţă. Spre exemplu, foarte multe respondente au precizat că, după ce s-au despărţit de iubit, prima oprire pe care au făcut-o a fost la coafor, pentru a-şi face o nouă tunsoare.

De asemenea, 37 la sută din reprezentantele sexului frumos care au participat la sondaj au spus că au încercat să adopte un nou look pentru a-şi salva relaţia şi a aprinde din nou dorinţa în sufletul partenerului. „Cu cât imaginea noastră se ameliorează, cu atât ne simţim mai bine. Adoptarea unui nou stil este deci o manieră sănătoasă şi constructivă de a-ţi ameliora imaginea”, a explicat psihologul Corinne Sweet, subliniind că aceasta poate însemna şi doar cumpărarea unui nou ruj într-o nuanţă pe care nu am mai folosit-o până acum sau a unui nou fard. „Este puţin importantă schimbarea care se face, contează sentimentul că v-aţi îmbunătăţit imaginea proprie”, a mai spus Sweet.

*

Nu toate femeile sunt susţinătoarele unor astfel de schimbări. Unele respondente au precizat că astfel de transformări presupun prea multe cheltuieli şi, în plus, riscă să devină veritabile „fashion victim”. „O schimbare a garderobei sau o nouă tunsoare nu o să vă ruineze. Folosirea unor culori la modă pentru machiaj este un început”, a subliniat stilista Lisa Eldridge.

*

Pentru a face o schimbare de stil nu este nevoie să vă reînnoiţi întreaga garderobă. Începeţi prin achiziţionarea unor lucruri care sunt în vogă în anotimpul respectiv: o pereche de pantaloni, o fustă, o curea şi un fular. Sunt lucruri pe care oricum le-aţi fi cumpărat. Renunţaţi însă să alegeţi mereu haine în aceleaşi culori pe care deja le aveţi. Fiţi cât mai deschisă la nou şi la schimbare. Încercaţi să achiziţionaţi haine care corespund noilor dumneavoastră idealuri de viaţă şi care să se poată asorta cu ceea ce deja aveţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile, mereu schimbătoare.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeile, mereu schimbătoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei