Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 dec 2008 - Anul XIII, nr. 293 (3974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Baza de machiaj, un produs important

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Specialiştii recomandă ca baza de machiaj să fie folosită de fiecare dată înainte de aplicarea celorlalte produse cosmetice. De foarte multe ori, acest lucru este neglijat de doamne.

Baza de machiaj este prima etapă indispensabilă pentru un machiaj impecabil. Este cel mai important pas atât în machiajul profesional, cât şi în cel zilnic. Aceasta creează un strat protector pe suprafaţa pielii, cu efect de barieră. Fondul de ten nu este absorbit de piele, el rămânând pentru o perioadă mare de timp stabil şi uniform. Chiar dacă veţi utiliza cele mai bune produse cosmetice, dacă tenul nu este foarte bine curăţat şi hidratat, fondul de ten şi pudra, amestecându-se cu impurităţile, se vor aduna în ridurile de expresie, iar tenul va părea încărcat şi îmbătrânit. La fel ca majoritatea produselor cosmetice, baza de machiaj trebuie aleasă în funcţie de tipul de ten. Este bine ca baza de machiaj să conţină vitamine, în special C şi E, pentru un efect antiîmbătrânire, dar şi antioxidanţi sau extracte de plante. Aceasta trebuie să acopere liniile fine şi porii şi, în acelaşi timp, să inhibe distrugerea colagenului.

 

Cum alegeţi culoarea bazei pentru machiaj

Alegerea bazei se face în funcţie de caracteristicile tenului. Bazele incolore sau albe acţionează ca o sursă de lumină pe suprafaţa pielii, făcând ca aceasta să pară luminată din interior. Baza de machiaj trebuie să ascundă imperfecţiunile feţei. În ceea ce priveşte bazele colorate, acestea au, ca şi cele transparente, proprietatea de a masca defectele şi de a modifica pigmentarea naturală a pielii, potrivit regulilor cromatice. O bază verde neutralizează petele roşii pe o piele deschisă, în timp ce o bază bleu atenuează petele roşii la toate tipurile de ten. O bază mov atenuează paloarea feţei, mai ales la asiatice. O bază de machiaj galbenă va deschide şi va ilumina tenul, în timp ce o bază caramel va da o notă caldă unui ten caucazian şi va lumina tenul măsliniu sau negru.

 

Cum se aplică

În general, baza de machiaj se foloseşte pentru toată faţa. Ea trebuie utilizată după ce aţi aplicat în prealabil o cremă hidratantă şi înainte de a aplica fondul de ten. Este recomandată aplicarea acesteia pe gât şi pe decolteu, la fel ca în cazul fondului de ten. Trebuie să ştiţi că, în cazul în care aţi folosit o bază de machiaj, puteţi sări chiar peste etapa aplicării fondului de ten. Dacă optaţi pentru o bază incoloră sau albă, aplicaţi-o în strat subţire sub ochi şi în apropierea nasului, pentru a ilumina şi a întineri un ten obosit. În comerţ există mai multe tipuri de baze, iar dumneavoastră trebuie să o alegeţi pe cea care vi se potriveşte. Puteţi opta pentru o bază fluidă, compactă, spumă, iluminatoare sau matifiantă. Baza fluidă are o textură uşoară, este lichidă şi poate fi aplicată cu degetele, cu pensula specială sau cu buretele din latex natural. Baza de machiaj compactă se aplică doar cu ajutorul unui burete de latex. Are o foarte mare putere de acoperire şi este recomandată doamnelor cu porii foarte dilataţi. Baza sub formă de spumă este foarte uşor de aplicat cu degetele şi asigură o uniformizare perfectă.

În ceea ce priveşte baza iluminatoare, aceasta este ideală pentru doamnele în vârstă sau atunci când tenul pare obosit. Baza matifiantă este perfectă pentru femeile cu tenul gras, umple ridurile fine şi închide porii dilataţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Baza de machiaj, un produs important.
 Vizualizări articol: 1564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baza de machiaj, un produs important0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei