Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 oct 2008 - Anul XIII, nr. 235 (3916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Celulita, între mit şi realitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Există o mulţime de articole şi materiale care le oferă reprezentantelor sexului frumos sfaturi despre cum pot scăpa de celulită. Multe dintre acestea sunt însă departe de a fi adevărate.

Consumul de apă elimină celulita. Fals. Ideea potrivit căreia apa vă modifică în mod radical corpul este greşită. Desigur, apa ajută la hidratarea pielii dumneavoastră şi este mai bună pentru organism decât băuturile carbogazoase, însă nu are nici o legătură cu celulita. Mai rău chiar, o cantitate mare de apă în corp face ca aspectul de „coajă de portocală” să fie şi mai vizibil. Nu trebuie în nici un caz să consumaţi mai mult de 1,5 - 2 litri de apă pe zi.

Sportivii nu au celulită. Fals.
Chiar şi un atlet slab poate să aibă probleme legate de celulită. Este adevărat însă că sportul ajută la eliminarea toxinelor şi grăsimilor, ceea ce duce la creşterea volumului masei musculare, la ameliorarea circulaţiei sanguine şi, deci, riscul de apariţie al celulitei este mult mai mic. Acest lucru însă nu este o regulă.

Liposucţia elimină celulita. Fals. Liposucţia permite extragerea excesului de grăsime, dar celulita rămâne, deoarece nu se elimină şi ţesuturile care au fost afectate de aceasta. Liposucţia este un tratament destinat persoanelor supraponderale, nu unul împotriva celulitei. În urma unei operaţii de liposucţie, celulita nu dispare. Ba, mai rău, aceasta poate deveni şi mai vizibilă.

Regimul echilibrat, esenţial. Fals. Evident, o dietă sănătoasă şi echilibrată este esenţială pentru sănătatea şi silueta dumneavoastră. Nu există însă un regim care să prevină sau să vindece celulita. Totuşi, junk food-ul şi, în general, orice mâncare care îngraşă vă face mai vulnerabilă la apariţia celulitei. De asemenea, trebuie să aveţi grijă la aşa-numitele suplimente anticelulitice. Până în prezent, nu există studii care să demonstreze faptul că acestea ar fi eficiente.

Doar femeile au celulită. Fals.
Şi bărbaţii pot avea celulită. Conform ultimelor cercetări în domeniu, aceasta ar apărea la acei bărbaţi care au un nivel redus de hormoni masculini. Oricum, numărul domnilor care se confruntă cu această problemă este mult mai mic decât cel al femeilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Celulita, între mit şi realitate.
 Vizualizări articol: 1317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Celulita, între mit şi realitate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei