Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 sep 2008 - Anul XIII, nr. 222 (3903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Preveniţi apariţia vergeturilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inestetice şi greu de ascuns, vergeturile dau bătăi de cap doamnelor, chiar şi celor care nu au probleme cu kilogramele.

Vergeturile sunt leziuni ale pielii cauzate de deteriorarea şi ruperea fibrelor elastice şi de reducerea sintezei colagenului pe suprafaţa ţesutului cutanat. Acestea sunt provocate de slăbiri ale zonei de susţinere, ducând la separarea straturilor de piele şi lăsând-o decolorată şi striată. Ele apar, în general, pe partea superioară a braţelor, pe sâni, abdomen, fese, şolduri sau gambe. Vergeturile apar din cauza variaţiilor bruşte de greutate, când au loc modificări hormonale, în special în perioada adolescenţei sau în timpul sarcinii. Există şi cazuri mai rare, când vergeturile sunt legate de tratamentul prelungit cu creme ce conţin corticosteroizi (folosiţi frecvent la tratarea eczemelor sau a psoriazisului) sau de factori genetici.

 

Cum le putem evita

Trebuie evitate îngrăşările şi slăbirile bruşte sau repetate, dar şi medicamentele pe bază de corticosteroizi. În perioada sarcinii, femeile sunt supuse unui risc mai mare de a rămâne cu vergeturi. Din acest motiv, este recomandat ca femeile să folosească încă din primele luni de sarcină o cremă împotriva vergeturilor sau o cremă hidratantă, să-şi maseze zona abdomenului, a coapselor şi a pulpelor şi să acorde o atenţie deosebită regimului alimentar.

Un masaj cu o cremă hidratantă timp de cinci-zece minute pe zi va stimula regenerarea şi producerea de fibre de colagen şi elastină, făcând pielea mai rezistentă. Pentru a evita apariţia vergeturilor, mâncaţi sănătos şi evitaţi dietele. Dacă doriţi să slăbiţi, faceţi acest lucru treptat şi sub urmărirea unui medic nutriţionist. Apa are un rol important în prevenirea apariţiei vergeturilor deoarece vă menţine pielea hidratată şi sănătoasă. Consumaţi alimente bogate în vitaminele A, D sau C, dar şi pe cele bogate în zinc, precum alunele sau peştele. Sportul vă ajută să vă menţineţi pielea fermă şi sănătoasă. În cazul în care doriţi să mascaţi vergeturile, folosiţi o cremă autobronzantă sau un fond de ten.

 

Vergeturile nu dispar

Vergeturile nu dispar, dar puteţi să le mascaţi şi să preveniţi apariţia altora. Există în comerţ o serie de loţiuni şi creme pe bază de vitamina A sau peeling-uri împotriva vergeturilor. Acestea provoacă o exfoliere a straturilor superioare ale pielii, stimulând regenerarea straturilor profunde. Acestea conţin substanţe, extracte de plante şi vitamine şi au mare putere hidratantă, ceea ce face ca pielea să fie mai fermă.

Aceste tratamente sunt recomandate în special iarna, deoarece pot provoca iritaţii ale pielii sau apariţia de pete, ca urmare a acţiunii razelor solare. Înainte de a începe un tratament împotriva vergeturilor, cereţi sfatul medicului.

Potrivit specialiştilor, nu a fost descoperită o cremă sau o loţiune care să vă scape de vergeturi. Acestea pot fi înlăturate în cazul în care sunt pe suprafeţe mici, cu ajutorul chirurgiei estetice. De asemenea, tratamentul cu laser şi-a dovedit eficienţa într-o primă fază, atunci când vergeturile abia apar. Laserul distruge ţesutul, care se va reface ulterior într-o formă cât mai apropiată de normal. Sunt necesare şedinţe repetate pentru a avea rezultate vizibile. La refacerea într-o oarecare măsură a pielii se pare că ajută şi tratamentele cu ultrasunete. În ceea ce priveşte razele ultraviolete, acestea duc la uniformizarea culorii pielii, ceea ce face ca vergeturile să fie mai puţin vizibile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preveniţi apariţia vergeturilor.
 Vizualizări articol: 1636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preveniţi apariţia vergeturilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei