Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 aug 2008 - Anul XIII, nr. 188 (3869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijirea naturală a tenului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru a vă asigura că tenul dumneavoastră are parte de cel mai bun tratament, vă puteţi prepara produsele de îngrijire chiar acasă.
Frumuseţea poate fi întreţinută foarte bine cu produse naturale, care sunt mai recomandate decât loţiunile sau cremele pe care le găsiţi în magazine şi care conţin diverşi conservanţi sau aditivi ce pot face mai mult rău decât bine. Indiferent dacă doriţi să aveţi un ten mai luminos sau vreţi să scăpaţi de cearcăne, problemele de acest fel pot fi rezolvate foarte uşor cu reţete care conţin produse naturale şi pe care le puteţi prepara chiar dumneavoastră.

 

Mască pentru tenul gras

Tenul gras şi pielea care are tendinţa de a luci au nevoie de un tratament special şi delicat, pentru ca situaţia să nu se agraveze.

Soluţia pentru o astfel de problemă este aplicarea unei măşti cosmetice pentru purificare şi fortifiere, care să învioreze tenul, să limiteze excesul de sebum şi să împiedice formarea punctelor negre.

Pentru realizarea acestei măşti, amestecaţi trei linguri de miere cu o lingură de apă de trandafiri şi şase picături de ulei esenţial de lavandă. Aplicaţi acest amestec într-un strat gros pe faţă, în special pe zona T (frunte, nas, bărbie) şi lăsaţi-l să acţioneze 15 minute.

Puteţi masa uşor tenul, îmbinând în acelaşi timp utilul cu plăcutul. După expirarea celor 15 minute, clătiţi foarte bine faţa. Repetaţi acest ritual o dată pe săptămână pe pielea curată şi uscată. Folosind această reţetă, veţi constata că pielea nu va mai luci, iar porii vor fi complet închişi.

 

Un ten mai strălucitor, în mod natural

Oboseala, stresul sau condiţiile meteo nefavorabile îşi pot lăsa amprenta asupra tenului, iar în acest caz aplicarea unui strat gros de machiaj nu rezolvă problema, dimpotrivă. Pentru a conferi tenului mai multă strălucire în mod natural, adoptaţi un ritual de hidratare „în doi timpi”, pe care să îl repetaţi în fiecare dimineaţă.

Aveţi nevoie de un flacon de apă de floare de portocal, o substanţă cu proprietăţi hidratante deosebite, 100 ml de ulei de morcov (pe care îl găsiţi la Plafar) şi 100 ml de ulei de floare de măceş, care reglează nivelul de sebum. Pentru tonifiere, folosiţi apa de floare de portocal. Îmbibaţi un disc demachiant şi aplicaţi soluţia pe faţă, aşteptând să intre foarte bine în piele. Amestecaţi uleiul de morcov cu cel de floare de măceş şi dimineaţa, înainte de a vă machia, masaţi-vă pielea cu această combinaţie.

Dacă tenul dumneavoastră este foarte uscat, puteţi folosi uleiul de argan, iar dacă pielea are tendinţe de îngrăşare, optaţi pentru un amestec de apă şi ulei, ambele de trandafir, pentru reglarea nivelului de sebum.

 

Îngrijirea ochilor

Indiferent dacă apar din motive ereditare sau din cauza oboselii, pungile de sub ochi şi cearcănele nu sunt pe placul nici unei doamne.

Batonul anticearcăn nu reuşeşte să facă minuni, iar exagerând cu aplicarea acestui produs cosmetic nu veţi rezolva nimic.

Pentru combaterea acestor probleme ale ochilor nu trebuie decât să aplicaţi comprese reci cu ceai.

După ce aţi făcut ceaiul, puneţi pliculeţele folosite la frigider şi ţineţi-le acolo o zi sau o noapte. Odată răcite, puneţi pliculeţele de ceai pe fiecare pleoapă şi ţineţi-le zece minute. După această operaţiune, aplicaţi crema de îngrijire a ochilor pe care o folosiţi în mod obişnuit.

Pentru mai multă eficienţă, un truc ar fi să aplicaţi crema pe pielea încă umedă. Puteţi repeta acest ritual de câte ori este necesar, iar rezultatele vor fi rapide şi surprinzătoare.

Dacă demachiantele clasice vă irită ochii şi nu sunteţi niciodată mulţumită de felul în care vă curăţă tenul, puteţi înlocui loţiunea de demachiere cu un amestec natural şi delicat.

Vă puteţi „fabrica” propriul dumneavoastră ulei demachiant, delicat, eficient şi hidratant. Aveţi nevoie de 100 ml de ulei de ricin, 200 ml de ulei de migdale dulci (cu proprietăţi hidratante) şi de 200 ml de apă de albăstrele (cu proprietăţi de calmare). Amestecaţi cele două uleiuri într-un bol, după care adăugaţi apa de albăstrele. Păstraţi această soluţie demachiantă într-un flacon cu pompiţă şi folosiţi-o în fiecare seară, curăţându-vă tenul cu un disc demachiant îmbibat foarte bine în amestecul obţinut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îngrijirea naturală a tenului.
 Vizualizări articol: 1303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Îngrijirea naturală a tenului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inspirat articol trimis de
(12 aug 2008, 12:04:25
prinde f bine genul asta de articole dar ar fi si mai bine daca autoarea ar preciza de unde putem sa facem rost de solutiile respective. in afara de uleiul de morcovi la care se precizeaza ca se gaseste la plafar, la restul nu scrie nimic. stie cineva unde se pot gasi?
1.1  RE: Inspirat articol trimis de
(12 aug 2008, 13:51:55
Incercati in farmaciile naturiste, ca sunt cateva prin oras.
2.   Mda trimis de
(12 aug 2008, 12:09:59
Dormiti fetelor mai mult,nu mai umblati noaptea aiurea,nu mai fumati,nu mai beti cafea,si nu va trebuie tot felul de creme:))
3.   Ok trimis de
(12 aug 2008, 16:11:09
ptr. a avea un ten frumos ,un rol important il are alimentatia sanatoasa si nu numai..sunt de acord cu ,,MYSELF,,.ce recomandati ptr. ten uscat?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei