Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iul 2008 - Anul XIII, nr. 170 (3851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cum alegem bijuteriile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bijuteriile, preferatele femeilor, reflectă personalitatea celei care le poartă, la fel ca şi hainele sau machiajul.
În general, bijuteriile trebuie alese în aşa fel încât să pună în valoare punctele forte ale corpului dumneavoastră şi să confere strălucire, eleganţă sau o notă de originalitate ţinutei. De aceea, accesoriile sau bijuteriile nu trebuie alese la întâmplare, ci este bine să fie asortate cu hainele, dar şi cu machiajul, în aşa fel încât să formeze un puzzle perfect.

Cum şi cu ce purtăm bijuteriile
Trebuie să ştiţi că nu orice bijuterie se potriveşte cu orice haină sau material, ci există anumite reguli nescrise, pe care vă recomandăm să le respectaţi pentru a asigura succesul ţinutei dumneavoastră.
Lănţişoarele se află în topul preferinţelor doamnelor, poate tocmai datorită varietăţii de lungimi pe care le pot avea. Dacă alegeţi un lănţişor scurt, ideal este să-l asociaţi cu o pereche de cercei micuţi şi să-l purtaţi cu o bluză cu decolteu rotund, care scoate în evidenţă bustul. Evitaţi lănţişoarele extrem de scurte, care stau fixe în jurul gâtului, şi alegeţi coliere ale căror pandantive ajung la nivelul sânilor: este un artificiu care dă impresia de alungire a bustului. Colierele foarte lungi şi, de obicei, subţiri, completează perfect ţinutele sobre, iar acest tip de bijuterie se potriveşte foarte bine cu materiale fluide naturale precum bumbacul ori tricotajele.

Bijuteriile artizanale
Aceste bijuterii sunt de cele mai multe ori fabricate din metale brute, iar pietrele folosite nu sunt şlefuite.

Pentru a le pune în valoare, fără a risca să aveţi o ţinută prea încărcată, optaţi pentru haine cu tăieturi simple, în culori neutre precum bej, alb sau maro.

Evitaţi să asociaţi bijuteriile din lemn cu haine cu imprimeuri, pentru că modelele de pe ţesătură vor pune în umbră podoabele.

Brăţări, cercei, inele
Brăţările, fie ele subţiri sau groase, aşa cum bine ştiţi, dau o anumită eleganţă braţului. Brăţările subţiri şi delicate evidenţiază încheietura mâinii, în timp ce cele groase, gen manşetă, sunt ideale pentru mascarea unor imperfecţiuni ale acesteia.

Dacă purtaţi o bluză cu mâneci evazate, vă recomandăm să alegeţi mai multe brăţărele simple de metal; în schimb, dacă îmbrăcaţi un top mulat, optaţi pentru o singură brăţară, mai mare, sau chiar o brăţară-manşetă, care vă va pune antebraţul în valoare.

Varianta pentru picior a brăţării se potriveşte cu o fustă sau o rochie lungă lejeră, în stilul boem şic. Pentru ca o astfel de ţinută să nu încarce silueta, purtaţi sandale fără toc, uşoare şi comode.

 

Cerceii, accesorii nelipsite

Cerceii sunt şi ei accesorii nelipsite din ţinuta unei femei. Dacă preferaţi cerceii lungi şi subţiri, trebuie să ştiţi că aceste bijuterii creează un efect de alungire a siluetei şi sunt ideale purtate cu haine pe gât sau cu decolteu în V. Dacă vă plac creolele, e bine să ştiţi că galbenul şi auriul sunt cele mai potrivite culori, care pun în evidenţă forma acestor cercei.

În schimb, dacă vă număraţi printre doamnele care poartă cercei cu forme elaborate sau masivi, vă recomandăm să nu vă acoperiţi gâtul şi să nu purtaţi colier, pentru a evita să aveţi o ţinută prea încărcată.

Atenţie la inele

Inelele, deşi sunt bijuterii comune, trebuie alese şi ele cu mare grijă. Nu vă încărcaţi degetele cu inele, mai ales dacă purtaţi haine colorate: ar fi prea mult. Când purtaţi o bluză într-o culoare sobră, cu mâneci lungi, optaţi pentru inele cu pietre colorate. În schimb, dacă purtaţi o cămaşă ori un top cu mâneci bufante, alegeţi inele fine şi discrete.

Asocieri de evitat
Când alegeţi bijuteriile pentru o anumită ţinută, trebuie să ţineţi seama de materialele din care sunt făcute hainele. De exemplu, aveţi grijă când purtaţi pulovere de lână sau tricotaje, pentru că acestea se pot agăţa cu uşurinţă în inelele sau în cerceii dumneavoastră.
Dacă sunteţi mai plinuţă, nu exageraţi cu numărul bijuteriilor, întrucât riscaţi să vă încărcaţi silueta.

Evitaţi să combinaţi hainele cu imprimeuri grafice cu bijuterii cu pietre mari şi în nici un caz nu afişaţi bijuterii ce combină materiale nobile şi strălucitoare, precum catifeaua, cu pietre voluminoase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum alegem bijuteriile.
 Vizualizări articol: 1249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum alegem bijuteriile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei