Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iun 2008 - Anul XIII, nr. 131 (3812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un morcov pe zi, în locul cremelor de plajă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă se spune în general că un măr pe zi ţine medicul la distanţă, trebuie să ştiţi că un morcov consumat zilnic vă protejează de arsurile solare atunci când vă duceţi la plajă.

Aceasta este concluzia la care au ajuns profesorii Wolfgang Köpcke şi Jean Krutmann, din cadrul Centrului medical universitar din Münster şi al Institutului de cercetări pentru medicină din Düsseldorf (Germania).

Rezultatele cercetărilor celor doi au fost publicate recent în revista de specialitate Photochemistry and Photobiology.

Cei doi oameni de ştiinţă au analizat în cadrul unor teste clinice relaţia care există între consumul de betacaroten, conţinut de morcovi, şi rezistenţa pielii la razele ultraviolete (UV) emise de soare.

Betacarotenul este un pigment natural de culoare portocalie care le permite plantelor să îndeplinească procesul de fotosinteză. Betacarotenul este cel care oferă morcovului, tomatelor şi mai multor fructe şi legume culoarea care merge de la roşu la portocaliu.

„Am stabilit că un regim bogat în betacaroten, dacă este urmat o perioadă lungă, protejează eficient pielea de arsurile solare”, a explicat profesorul Köpcke. „Este adevărat că nu se poate vorbi despre aceeaşi intensitate de protecţie anti-UV pe care o oferă imediat cremele solare moderne, însă consumul a cel puţin un morcov pe zi poate oferi o protecţie de bază şi, deci, poate veni în completarea protecţiei oferite de o cremă atunci când urmează expunerea pe o perioadă mai lungă la soare”, a mai precizat Wolfgang Köpcke.

 

Dublu avantaj

„Această formă de protecţie nutriţională împotriva razelor ultraviolete prezintă două avantaje importante. Persoanele a căror alimentaţie este bogată în betacaroten de-a lungul anilor beneficiază în permanenţă de protecţie, nu doar atunci când se află pe plajă şi îşi aplică diferite creme împotriva razelor ultraviolete. În plus, consumul de alimente ce conţin betacaroten este benefic pentru menţinerea tinereţii pielii. Se ştie că numeroase creme şi produse cosmetice sunt realizate pe bază de extracte din legume şi fructe, ce au un conţinut bogat de betacaroten”, a precizat, la rândul său, Krutmann.

Chiar dacă betacarotenul poate fi asimilat în mod natural prin consumul de fructe şi legume, el poate fi obţinut şi prin sinteză. Cel sintetic, identic cu cel natural, joacă un rol esenţial pentru producerea de băuturi şi alimente cu un conţinut suplimentar de betacaroten, dar şi atunci când vine vorba despre suplimente nutriţionale.

„Descoperirea făcută de cei doi profesori germani arată importanţa unei alimentaţii echilibrate şi bogate în elemente nutriţionale. Suntem aproape în întregime ceea ce mâncăm şi o porţie bogată de betacaroten trebuie să fie fără îndoială înscrisă în meniul nostru zilnic”, a declarat Manfred Eggersdorfer, responsabil al R&D de DSM Nutritional Products, unul dintre liderii mondiali ai producţiei de betacaroten.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un morcov pe zi, în locul cremelor de plajă.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un morcov pe zi, în locul cremelor de plajă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei