Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mai 2008 - Anul XIII, nr. 107 (3788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dieta perfectă pentru a face carieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cazul în care doriţi să vă realizaţi pe plan profesional, mare atenţie la ce mâncaţi. Oricât ar suna de banal, chiar şi obişnuita ceşcuţă de capuccino şi brioşa servită în fugă dimineaţa vă pot afecta randamentul la muncă. Şi asta din cauza faptului că zahărul rafinat conţinut de meniul servit de dumneavoastră la prima oră provoacă hipoglicemia şi, în doar câteva ore, reduc performanţele mentale atât de importante pentru a vă impresiona şeful.

 

Recomandări.

Recomandat ar fi mai bine un musli sau o banană nu prea coaptă sau pentru cei care nu sunt adepţii unui mic dejun „solid”, se recomandă sucul de fructe sau un iaurt. Specialiştii în nutriţie recomandă ca perioadă de servire a cafelei, masa de prânz, pentru că orice doză cât de mică de cofeină este o mană cerească pentru angajaţii, pentru a contracara căderea de energie, care are loc în această perioadă a zilei.

Este bine ştiut că pentru a avea un randament bun pe plan profesional, nu trebuie să ne pierdem niciodată capacitatea de concentrare, este indispensabil să evităm tot ceea ce ne-ar putea încetini capacitatea de gândire şi promptitudinea reflexelor şi, în acelaşi timp, este necesar să avem o memorie „de elefant”.

 

Variante de meniu.

Iar pentru ca toate acestea să funcţioneze ca la carte, nutriţionista britanică Amanda Ursell recomandă o serie de variante de mic dejun, prânz şi cină şi chiar şi gustări, cu ajutorul cărora succesul pe plan profesional este mai uşor de atins.

Variantele propuse sunt rezultatul cercetărilor specialiştilor de la International Labour Office din Geneva, care au analizat raportul existent între mâncare şi randamentul la serviciu. Specialiştii au constatat că o cafea servită la prima oră măreşte ritmul cardiac şi creează stări de irascibilitate. O alternativă viabilă ar fi un baton de ciocolată, de preferinţă organică, pentru că acesta taie pofta de mâncare şi vă permite să „supravieţuiţi” până la masa de prânz fără eforturi.

Prânzul este în opinia specialiştilor „ora proteinelor”, pentru că acestea combat somnolenţa şi pierderea concentrării.

De asemenea, foarte bune sunt ouăle, o sursă excelentă de colină, o substanţă esenţială pentru dezvoltarea creierului şi memoriei . La fel de eficientă este şi carnea albă sau roşie, de preferat fără prea multă grăsime, precum şi peştele.

Pâinea, spaghetele şi carbohidraţii în general sunt recomandate la cină, pentru că au un efect relaxant asupra creierului şi asigură un somn liniştit.

În cazul în care vă temeţi că acest tip de alimentaţie vă va afecta silueta, este suficient să vă aruncaţi o privire în jur şi să constataţi că de cele mai multe ori, persoanele ajunse în poziţii de conducere au câteva kilograme în plus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dieta perfectă pentru a face carieră.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dieta perfectă pentru a face carieră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei