Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2008 - Anul XIII, nr. 20 (3701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Frumuseţe

Săpunul distruge sănătatea tenului

Folosirea unor produse dure pentru degresarea pielii nu face decât să distrugă stratul protector format din ulei, grăsime şi apă.

Produsele cosmetice scumpe sunt mai bune în comparaţie cu cele mai ieftine. Ciocolata consumată în exces duce la apariţia acneei. Feliile de castravete aplicate pe ochi fac să dispară cearcănele. Pasta de dinţi poate fi folosită împotriva herpesului. Acestea sunt doar câteva dintre miturile demontate de către dermatologi împreună cu specialiştii în cosmetică citaţi de site-ul iVillage.

Potrivit specialiştilor de la Institutul Internaţional de Dermatologie din Anglia, atât timp cât starea de sănătate a organismului este bună, nu există nicio dovadă care să lege alimentele consumate de starea tenului.

Cu toate acestea, în momentul în care există o predispoziţie către un ten acneic, ca urmare a unei afecţiuni moştenite genetic, nivelul crescut de zahăr din alimente poate duce la creşterea nivelului hormonal şi în mod implicit la hiperstimularea pielii.

1. Un alt mit se referă la raportul calitate-preţ existent în cazul produselor cosmetice. Contrar a ceea ce majoritatea persoanelor consideră, dermatologii anunţă că nu trebuie să se aleagă un produs strict după etichetă, ci după ce a fost efectuat, în prealabil, un test de toleranţă la ingredientele conţinute de acesta.

2. Contrar aşteptărilor, senzaţia de piele care vă "strânge" după ce v-aţi spălat pe faţă nu reprezintă un simptom al sănătăţii pielii şi al curăţeniei. Pielea prezintă la suprafaţă un strat protector, care acţionează precum o barieră în calea bacteriilor şi a microbilor.

Acest strat, format din grăsime, ulei şi apă, stă la suprafaţa pielii protejând-o împotriva impurităţilor. "Curăţarea tenului cu ajutorul unor produse dure, precum săpunul, nu face decât să distrugă acest strat protector, care se reface în opt ore", a explicat Sally Penford, medic dermatolog la Institutul de Dermatologie. Aceasta ne sfătuieşte să ne spălăm faţa o singură dată pe zi şi să optăm pentru produse speciale de curăţare.

3. Acţiunea feliilor de castravete aplicate în zona de sub ochi afectată de cearcăne şi punguţe negre este una superficială, acestea având un efect răcoritor, de reducere a activităţii capilarelor. Cu toate acestea, din moment ce componentele existente în castraveţi nu pătrund în piele, efectul nu este unul de durată.

4. Pasta de dinţi este tratamentul universal împotriva punctelor roşii, a acneei sau a herpesului. Aceasta conţine într-o cantitate foarte mică un ingredient antibacterian cunoscut sub numele de triclosan, folosit frecvent în tratarea acestui tip de afecţiuni. Cu toate acestea, pasta de dinţi nu este remediul perfect deoarece conţine o serie de alte ingrediente care nu ţintesc către tratarea acneei sau a herpesului, ajungând chiar să agraveze afecţiunea.

 

Noaptea, pielea se regenerează

Până în prezent se considera că avem nevoie de opt ore de somn pe noapte pentru a funcţiona corect. Noaptea este momentul în care pielea nu mai este bombardată de factori ameninţători precum bacteriile, razele soarelui sau microbii, astfel încât aceasta este capabilă să se regenereze. Însă orele necesare odihnei diferă de la o persoană la alta, la fel şi calitatea somnului. De aceea, odihna este necesară pentru a ne menţine sănătatea, însă în cantitatea în care organismul nostru are nevoie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săpunul distruge sănătatea tenului.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Săpunul distruge sănătatea tenului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pere în aluat 4 porţii – 30 minute 4 pere200g aluat de foitaj1/2 pahar vin1/2 pahar apă4 bucăţi cuişoare1 baton scorţişoară1/2 linguriţă coajă de lămâie200g frişcă1 ou bătut1 linguriţă seminţe de coriandru Spălaţi perele,... Citeşte