Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2008 - Anul XIII, nr. 2 (3683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Mituri şi adevăruri despre machiaj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Toate femeile ascultă cu mare atenţie sfaturile date de profesioniştii în materie de machiaj, dar se întâmplă să mai plece urechea şi la neavizaţi, ajungând, la un moment dat, să nu mai ştie dacă tot ce aud este adevărat sau fals.
Fiecare femeie crede că ştie cele mai bune trucuri pentru a realiza un machiaj cât mai aproape de perfecţiune sau pentru a păstra mai mult timp produsele, însă e bine să ştiţi că şi în acest domeniu există mituri şi adevăruri.
De exemplu, nu trebuie să consideraţi că machiajul vă încarcă tenul. Un machiaj natural este foarte uşor de realizat, mai ales dacă ne gândim că există atât de multe produse lejere şi de calitate care protejează pielea şi acoperă imperfecţiunile fără să încarce tenul. Nu este nevoie să aplicaţi un fond de ten foarte gros pentru a masca petele roşii sau coşurile, căci pe piaţă există o multitudine de produse menite să răspundă nevoii de simplitate a femeilor, inclusiv creme de zi ce conţin ingrediente speciale, care dau un aspect catifelat tenului.
În egală măsură, ideea că pudra înăspreşte trăsăturile feţei este cât se poate de greşită. Pudra nu are acest efect, condiţia esenţială fiind să nu faceţi rabat de la calitate. Există anumite feluri de pudră care au o textură ca de cretă, aceasta depinzând de talcul folosit. Pentru a face cea mai bună alegere, apelaţi cu încredere la personalul din magazinele specializate sau din farmacii.
Şi dacă tot vorbim despre mascarea imperfecţiunilor, trebuie să ştiţi că ideea preconcepută, potrivit căreia nici un produs cosmetic nu poate camufla porii dilataţi, este şi ea doar un mit. Pentru a masca imperfecţiunile tenului, trebuie să alegeţi o gamă de produse de îngrijire ce conţin ingrediente care închid şi micşorează porii sau să optaţi pentru un fond de ten ce conferă pielii un aspect mat şi netezeşte epiderma. Alegeţi o cremă care să aibă aceeaşi nuanţă cu pielea dumneavoastră pentru a fi sigură că porii dilataţi nu sunt şi mai mult accentuaţi.

Sfaturi la îndemâna oricui.
Este foarte adevărat că ridurile pot fi mascate foarte bine cu un anticearcăn. O tuşă de anticearcăn aplicată între sprâncene, la colţul ochilor sau chiar deasupra buzei superioare maschează cu succes ridurile fine de expresie. Este suficient să uniformizaţi urmele de anticearcăn cu ajutorul pudrei sau doar al unei pensule mai groase. Ridurile vor „dispărea” ca prin minune.
Dacă, din păcate, constataţi că v-aţi pensat sprâncenele prea mult, trebuie să ştiţi că există trucuri eficiente pentru a masca această eroare. Pentru a obţine un efect natural, evidenţiaţi-vă sprâncenele cu un fard pudră. Estompaţi apoi fardul şi pieptănaţi sprâncenele în sus. Creionul dermatograf pentru sprâncene este şi el indicat pentru a corecta acest mic neajuns, prezentând avantajul că vă puteţi contura sprâncenele cu o culoare asortată machiajului şi nuanţei pielii.
Când vorbim despre machiajul buzelor, trebuie să ştiţi că rujul capătă altă culoare pe buze, comparativ cu nuanţa pe care o vedeţi în tub sau în sticluţa lui, de aceea este indicat să încercaţi întotdeauna un ruj înainte de a-l cumpăra. Încercaţi rujul pe mână şi veţi observa imediat această diferenţă. Şi dacă tot vorbim de rujuri, trebuie să ştiţi că este adevărată regula potrivit căreia rujul de buze trebuie asortat cu fardul de obraz.
Şi ca un ultim „adevăr”, doamnele mai comode din fire sau cele care sunt mereu presate de timp trebuie să ştie că un machiaj reuşit şi de efect poate fi realizat chiar şi în mai puţin de zece minute. Dacă nu doriţi să etalaţi un machiaj ultrasofisticat, ci doar vreţi să vă puneţi în valoare atuurile, atunci puteţi fi sigură că în zece minute totul este perfect. Aplicaţi rapid un fond de ten compact, ce permite o acoperire uniformă, şi puţin fard de obraz pe pomeţi pentru a obţine un efect de machiaj natural. Ochii şi buzele nu trebuie scoase foarte mult în evidenţă: un strat de rimel şi un ruj de buze discret sunt suficiente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mituri şi adevăruri despre machiaj.
 Vizualizări articol: 1145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mituri şi adevăruri despre machiaj0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi roşiile... Citeşte