Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 ian 2008 - Anul XIII, nr. 1 (3682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lecţia de manichiură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cum manichiura este cartea de vizită a oricărei femei, vă propunem o mică lecţie pentru a vă împrospăta cunoştinţele legate de aplicarea ojei pentru a avea unghii strălucitoare şi o manichiură impecabilă.
Pregătirea unghiilor înainte de aplicarea ojei este cât se poate de importantă pentru ca oja să dureze cât mai mult. Primul pas este îndepărtarea în totalitate a urmelor de ojă rămase pe unghii, operaţiune pentru care trebuie să folosiţi acetonă sau dizolvant de bună calitate. Recomandarea este valabilă şi dacă aţi folosit doar lac incolor, căci nu este deloc indicat ca manichiura dumneavoastră să fie compusă din mai multe straturi de ojă suprapuse. Următorul pas este operaţiunea de tăiere a unghiilor, pentru a le da lungimea şi forma dorite. Apoi tăiaţi cu atenţie cuticulele. Pentru a facilita această operaţiune, folosiţi în prealabil un ulei sau gel special pentru cuticule şi masaţi unghiile preţ de câteva secunde. După ce aţi efectuat aceşti paşi, spălaţi-vă pe mâini pentru a îndepărta urmele de dizolvant. Acum sunteţi gata pentru aplicarea ojei.

Operaţiuni.

Începeţi prin aplicarea unui strat de ojă de bază, de preferat un lac incolor cu proprietăţi adaptate tipului de unghie (de exemplu, un lac special creat pentru unghiile moi sau pentru cele casante). După ce stratul de bază s-a uscat, aplicaţi oja colorată pe care aţi ales-o. Pentru a obţine o nuanţă mai închisă, trebuie să aplicaţi două straturi de ojă: primul trebuie să fie subţire şi delicat, iar cel de-al doilea, un pic mai gros, pentru a evita producerea unor dâre inestetice pe unghie. Aplicarea ojei se face începând din centrul unghiei, de la bază, lăsând apoi pensula să alunece uşor către vârf. Pentru o ojă de o nuanţă deschisă, un singur strat este suficient, dar depinde de dumneavoastră dacă aplicaţi unul sau două straturi. Pentru a finaliza „operaţiunea”, aplicaţi un lac special de fixare a ojei, o „găselniţă” foarte practică, ce prezintă în plus avantajul că permite uscarea mai rapidă a unghiei.

Tendinţe.

Dacă vreţi ca lacul sau oja pe care le-aţi aplicat să dureze cât mai mult, sfatul nostru este ca, odată la două-trei zile, să aplicaţi un strat de lac pentru strălucire. Culoarea va fi la fel de vie ca în ziua în care aţi aplicat oja. Vorbind de culori, trebuie să ştiţi că în această iarnă paleta de ojă „în tendinţe” este destul de generoasă.
Se poartă în special culorile închise, începând de la orice nuanţă de roşu, până la vişiniu, maro închis şi chiar negru, dar recomandarea, sau restricţia, ar fi ca aceste culori „tari” să fie aplicate pe unghii tăiate scurt.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lecţia de manichiură.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Lecţia de manichiură5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în rondele cu grosimea de 5mm.... Citeşte