Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2007 - Anul XII, nr. 257 (3632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modă

Eşarfa, un accesoriu versatil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Eşarfa şi fularul sunt obiectele vestimentare ce nu trebuie să lipsească din dulapul nici unei doamne care vrea să fie mereu şic şi să accesorizeze impecabil o ţinută specială.

Eşarfa este un accesoriu versatil, potrivit pentru orice situaţie, care poate conferi un strop de culoare şi eleganţă oricărei ţinute, indiferent că este vorba de celebra rochie neagră, un costum clasic sau o combinaţie de jeanşi şi tricou. O eşarfă este cea mai la îndemână soluţie pentru a transforma chiar şi cea mai fadă ţinută într-una inspirată, mai ales că eşarfele sunt disponibile într-o varietate infinită de modele şi materiale, de la lână până la pachmina (o combinaţie de caşmir cu lână), de la mătase până la caşmir şi lame.
Există mai multe modalităţi de a purta un astfel de accesoriu, acesta fiind şi principalul său avantaj. La gât, eşarfa poate fi purtată legată simplu sau cu un nod de cravată, ori pur şi simplu o puteţi înfăşura. La fel de bine puteţi folosi o eşarfă pe post de cordeluţă sau în loc de curea, legând-o cu un nod şic în jurul taliei, ori puteţi alege să daţi un aer elegant ţinutei, purtând o eşarfă ca pe un şal. O eşarfă de mătase legată în jurul şoldurilor ca o curea va crea întotdeauna impresia de micşorare a taliei. Un astfel de efect se obţine foarte uşor: nu trebuie decât să împăturiţi o eşarfă dreptunghiulară până ajungeţi la lăţimea dorită şi apoi să o legaţi lejer în jurul şoldurilor. Lăsaţi capetele eşarfei să atârne asimetric, pentru că astfel privirea este atrasă în jos, producând impresia unei talii mai mici.
Pentru a folosi o eşarfă în chip de accesoriu pentru păr, împăturiţi o eşarfă pătrată în două, formând un triunghi, şi apoi legaţi-o la ceafă, ca pe o bandană. Puteţi, de asemenea, împături o eşarfă dreptunghiulară pe lăţime şi o legaţi apoi ca pe o cordeluţă, puteţi crea un coc cu ajutorul unei eşarfe mai mici sau altă modalitate ar fi să legaţi o eşarfă pătrată într-un turban şic.

Eşarfa din jurul gâtului

Metoda tradiţională de a purta o eşarfă este, bineînţeles, înfăşurarea acesteia în jurul gâtului, dar puteţi da tonul către o nouă tendinţă inventând stiluri cât mai creative de legare a şalului. De exemplu, o eşarfă pătrată poate fi legată strâns în jurul gâtului, ca un colier, în timp ce una dreptunghiulară poate fi legată cu un nod simplu, lăsând capetele să atârne lejer. Eşarfele mici din mătase arată foarte bine prinse cu un inel sau cu o broşă, care nu le vor permite să alunece. Este indicat ca aceste broşe sau inele să aibă cristale, colorate sau transparente, dar nici broşele-fantezie, făcute din scoici sau alte tipuri de pietre, nu sunt mai prejos. Oricum ar fi, rolul lor este acela de a menţine delicatele eşarfe de mătase la locul lor. Dacă nu aveţi astfel de accesorii sau dacă nu vă plac, puteţi încerca să purtaţi eşarfa în stilul elegantei Grace Kelly. Înfăşuraţi în jurul gâtului o eşarfă dreptunghiulară lungă, pornind din faţă către spate, încrucişând capetele eşarfei, în aşa fel încât capătul din stânga să atârne pe umărul dumneavoastră drept şi cel drept să atârne pe umărul stâng. Designerii sunt de părere că acesta este cel mai potrivit stil de a purta eşarfele preţioase şi vaporoase care sunt acum la modă.

Fularul

Pentru sezonul rece, un fular moale de lână sau de caşmir este cea mai bună alegere pentru a vă proteja gâtul de vântul rece al toamnei sau iernii. Împăturiţi fularul pe jumătate şi puneţi-l după gât, cu capetele de-o parte şi pliul de cealaltă, apoi treceţi capetele prin bucla formată. Veţi putea astfel să strângeţi fularul cât de mult doriţi în jurul gâtului. Puteţi ascunde capetele fularului în haină sau, dacă vreţi un look mai şic, aranjaţi capetele în formă de evantai deasupra hainei. Fularele tricotate sunt cea mai bună alegere în zilele friguroase, căci nu doar vă asigură căldura de care aveţi nevoie, ci vă creează şi o imagine trendy, având în vedere faptul că de cele mai mult ori aceste fulare fac parte din seturi cu căciuli şi mănuşi asortate. În general, fularele tricotate sunt purtate înfăşurate simplu în jurul gâtului.
Nu există o reţetă pentru a crea un look reuşit cu ajutorul eşarfei, secretul este să fiţi creative când vine vorba de a lega acest accesoriu şi să nu vă fie teamă să veniţi cu idei noi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eşarfa, un accesoriu versatil.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eşarfa, un accesoriu versatil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei