Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2007 - Anul XII, nr. 242 (3617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Decolorarea şi permanentul, inamicii firului de păr

Căderea părului poate fi un fenomen îngrijorător atât pentru tineri, cât şi pentru persoanele mai în vârstă. Este normal ca zilnic să pierdem în jur de o sută de fire de păr.

Cum creşte şi de ce cade părul sunt câteva întrebări la care ne-a oferit un răspuns specialistul în dermatologie dr. Mihaela Leventer. „Firele de păr cad şi se reînnoiesc", explică specialistul. „Rădăcina firului de păr are nevoie de odihnă o perioadă de timp. Asemeni animalelor, şi omul năpârleşte - cantiatea de păr care cade este mai mare - mai ales primăvara".

Creşterea părului se face în cicluri intermitente. Perioadele de creştere sunt urmate de perioade de repaus. Astfel, la nivelul scalpului (părului de pe cap), 85 la sută din fire sunt active şi pot fi aşa aproximativ patru ani, iar 15 la sută din rădăcini se odihnesc pentru o perioadă de trei luni, după care îşi reiau creşterea. Pentru a ieşi la suprafaţa pielii, firul de păr are nevoie de aproximativ trei luni. Odată cu vârsta, se schimbă şi textura, şi culoarea părului.

Maximul de frumuseţe a podoabei capilare este atins în jurul vârstei de 20 de ani. La bărbaţi, calviţia poate începe încă de la vârsta de 17-19 ani şi poate fi cazuată de stres (examene, admitere, prima dragoste). În cazul femeilor, părul se poate îngrăşa şi poate să înceapă să cadă la pubertate. „Pentru investigarea cauzelor căderii părului trebuie explicată pierderea: dacă aceasta este sau nu de natură fiziologică (naturală) sau dacă este vorba de o modificare normală, odată cu înaintarea în vârstă", explică dr. Leventer.

„De multe ori, factorul de stres este vinovatul principal, însă de vină pot fi şi produsele cosmetice agresive. În cazul femeilor, decolorarea şi permanetul sunt cele mai dăunătoare", atrage atenţia dermatologul. În plus, sunt şi multe boli care sunt însoţite de căderea părului, cum ar fi afecţiunile tiroidei, ovar polichistic, dar şi după un tratament cu medicamente cum ar fi citostaticile, lupusul sau diverse micoze ale firului de păr.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Decolorarea şi permanentul, inamicii firului de păr.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Decolorarea şi permanentul, inamicii firului de păr0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent