Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 60 (8284)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Gata... dar nu de tot!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În principiu, cele două meciuri de ieri ar fi trebuit să pună capăt sezonului "regulat", la sfârşitul lor să se fi tras linie şi să se fi făcut reîmpărţirea pe considerente de "off" şi "out" (vă reamintesc că astea două în engleză înseamnă exact acelaşi lucru, şi că ăia de la FRF care au dat aceste denumiri unor chestii absolut diferite ca finalitate sunt ori nişte proşti, ori... nişte proşti!), iar lumea fotbalistică românească să înceapă să-şi calculeze şansele la titlu, la cupe europene sau la supravieţuire în Superliga (nici la mişto dacă încercau să-i zică aşa nu ar fi ieşit o glumă atât de bună!). Numai că existenţa pe plaiuri româneşti nu are în general legătură cu scurgerea timpului, iar ceea ce la oameni are o logică, un sens, un calendar, la noi evident că nu. De aceea, în loc să se fi terminat ieri prima parte a tărăşeniei, iată că mai avem şi o coadă: meciul devenit restanțădintre Sepsi şi Craiova lui Mititelu, rezultat al ambiţiei, prostiei şi infatuării unui anume Andrei Chivulete, cică arbitru, pe care sunt uluit că îl mai văd în chiloţi şi cu fluier la gât. Ceea ce acest neisprăvit a făcut atunci este de domeniul psihiatriei şi chiar al Codului Penal, fiindcă în niciun regulament din lume nu se prevede obligaţia arbitrului de a trage cu urechea la ce-i dincolo de gard, iar pagubele produse organizatorilor (Sepsi) şi vizitatorilor (Craiova) prin întreruperea abuzivă a meciului ar trebui decontate la penalul cu fluier, şi mi se pare absolut obligatorie suspendarea sa pe o durată semnificativă, dacă nu cumva excluderea din arbitraj. Individul face parte din categoria aia toxică de fluieraşi care cred că ei sunt capătul şi mântuirea, că ei sunt stăpânii tărăşeniei de pe gazon, că fotbaliştii sunt doar nişte anexe menite să-i pună pe ei în valoare. N-am auzit absolut nicio reacţie în sensul ăsta de la oficialii fotbalului românesc. Să ne înţelegem: în sport n-au ce căuta rasismul, xenofobia şi alte alea, şi trebuie pedepsite exemplar. Dar numai în limitele regulamentelor şi ale bunului-simţ. Nu fiindcă un berbec cu fluier se crede moţul la...!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gata... dar nu de tot!.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Gata... dar nu de tot!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei