Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 216 (8133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Pentru asta e tenisul!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alcaraz a câștigat US Open, a devenit cel mai tânăr Număr 1 din istoria tenisului, iar toate epitetele și elogiile din lume s-au năpustit asupra lui. Nici n-avea cum să se întâmple altfel. Deja unii fac o paralelă cu ce i s-a întâmplat Emmei Răducanu. Nu e cazul. Emma a apărut din neantul calificărilor, pe când Alcaraz era în Top 5, avea titluri câștigate, inclusiv de Masters. Deja se făceau proiecții pentru cariera lui, despre câte titluri de Grand Slam va câștiga. Ceea ce s-a întâmplat la New York a venit doar ca o primă confirmare. Desigur, triumful de pe tărâm american nu l-a transformat pe Alcaraz în invincibil. Sinner îl bătuse de două ori, chiar și Musetti a făcut-o vara asta, într-o finală. Sinner era cât pe ce să o facă și acum, a fost la o minge distanță. Și acum, în finală, n-a lipsit mult ca Ruud să conducă 2-1 la seturi, dar ce temerar a salvat junele spaniol cele două mingi de set! La plasă, fără teamă, cu încredere nețărmurită, dar și cu educația, cred, că așa se face, mai bine pierzi pe atac decât fricos, în tranșee. Și mai e ceva cu băiatul ăsta, îi place să câștige epic, să fie dus la limită, parcă așa simte că trăiește. Îmi voi aminti mereu faza asta... Ruud trimite o dreaptă agresivă și urcă în urma ei. Putea câștiga deja punctul, mulți n-ar fi trecut mingea aia înapoi, peste fileu. Nu și Alcaraz, dar Ruud era acolo cu voleul, trimițând în partea cealaltă. Sprint, contorsiune, iar minge înapoi, iar voleu spre colțul opus, în exterior. Alcaraz se teleportează cumva, ajunge dincolo de culoarul de dublu și trimite un passing ca din levitație, după care se lasă pe burtă, cu capul ridicat în urmărirea mingii. Aceasta aterizează la vreo două palme pe culoarul de dublu... Publicul era în delir, fanii lui holbau ochii și se luau cu mâinile de cap, doar Alcaraz a privit spre echipa lui și a zâmbit larg: se bucura și de punctul ăsta pierdut! Pentru asta e tenisul. La el e invers decât la alții, teme-te dacă a înșirat meciurile de 5 seturi în care a alergat ca nebunul, abia a început să-i placă. A câștigat în 3 seturi? Ai o șansă, e plictisit, nu s-a bucurat.

Ar fi nedrept să închei fără două vorbe și despre Ruud. E totuși Numărul 2. A fost bun, neașteptat de bun, inteligent, rezistent. Tot turneul. Era obișnuit ca el să se miște mai bine decât adversarul (ați văzut la câte scurte ale lui Alcaraz a ajuns?), însă cu năluca nu te pui. Printre toți băieții ăștia ca brazii, sper ca ”banalul” Ruud să câștige un GS, când se vor alinia planetele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pentru asta e tenisul!.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Pentru asta e tenisul!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei