Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 146 (8063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Nu-i loc de întors

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bun, am înțeles, avem primul campion mondial la natație din istoria României. Adică primul bărbat, asta voiau titlurile pompoase să spună despre titlurile alea cucerite. Căci a fost chiar dublu campion, la 200 și la 100 liber. La probele astea n-am mai câștigat medalii de aur nici la feminin, Tamara Costache luând aurul la 50 de metri liber, iar Diana Mocanu la 200 spate. Deloc întâmplător, ca și la atletism, proba de 100 de metri este considerată proba regină, ceea ce valorizează încă și mai mult performanța lui David Popovici. Aparte, ca la teatru: dar ați văzut că n-a fost în stare să bată recordul mondial? Înainte să fiu înjurat, trebuie să precizez că e o satiră. Și încă una, de la Mihai Radu, pamfletar la Starea Nației: guvernul îl premiază cu 200.000 de Euro din fondul de rezervă, este că deja începe să devină antipatic tipul ăsta?! Sigur, asta e o sumă mare pentru majoritatea dintre noi, dar e mai mică decât indemnizația (adică ceva pe lângă salariu) pe care o încasează un parlamentar într-un mandat. Să vă dau un exemplu: ați direcționa către un campion mondial din România, la orice disciplină sportivă, banii pe care i-a încasat din indemnizație numitul Liviu Balint, care în mandatul 2016-2020 a trecut de la PMP la PSD, la Pro România și la PNL?! Din păcate, nu pot ști ce ați răspuns... Dar dacă ați răspuns DA, ăia sunt banii, ba încă v-au mai rămas și pentru campionatele naționale.

Și încă una bună: în studioul TVR, șeful știrilor sportive, Dorin Chioțea, întreabă două campioane la natație, probabil voit naiv, dacă e importantă întoarcerea de la 50 de metri! Nu, Gogule, comentează cineva pe Facebook, e opțională... Altul îi ține isonul: dacă era importantă, le făcea un giratoriu, ceva. Am râs, apoi mi-am imaginat cum am putea revoluționa înotul, că tot vorbea despre asta antrenorul lui David: să nu mai piardă timp prețios cu întoarcerea aia, să bage direct marșarier, astfel încât să atingă marginea cealaltă cu picioarele! Mai ales că picioarele sunt mai lungi decât mâinile, nu?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu-i loc de întors.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Nu-i loc de întors5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei