Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 271 (7883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Marea dezamăgire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu, marea mea dezamăgire nu e ratarea calificării, întrucât sunt deja imunizat la genul ăsta de evenimente, din moment ce de la precedenta calificare la World Cup se împlineşte un sfert de veac peste doi ani, iar dacă forţăm puţin calendarul şi vocabularul, putem zice că ultima dată când am mers la un Campionat Mondial era... acum un mileniu! Iar în acest "mileniu" cu o durată de 23 de ani, am asistat la toate experimentele cu putinţă făcute la echipa reprezentativă a României, atât în iarbă, cât şi pe banca tehnică, românii perindaţi pe acolo fiind mai degrabă amuzanţi decât performanţi sau eficienţi, în timp ce străinul adus, neamţul Daum, s-a dovedit a fi o panaramă în totalitate, de la bazaconiile debitate ca"strategii tactice"până la aducerea lui fiu-su pe post de masor sau secund sau ajutor de ceva sau fochist sau naiba ştie ce, dar sigur pripăşit şi el pe lângă echipa România, conform unor obiceiuri tipic româneşti. Ei bine, în tot acest context năucitor pentru spectatorul obişnuit, suporter necondiţionat al echipei ţării sale, nu cred că a existat român care să nu se fi bucurat la numirea lui Mirel Rădoi caselecţioner şi care să nu-şi fi pus speranţe, dacă nu în marea performanţăizvorâtă instantaneu, atunci măcar în schimbarea de optică şi de atitudine la nivelul selecţionatei ţării. Adică, după ce tot el dusese Naţionalade tineret în elitacontinentală, ne gândeam că acei tineri vor fi promovaţi masiv, că România va deveni şi la seniori echipa aia avântatăde la under 21. Când colo, ce văzurăm? Un amestec absolut ilogic de fosile şi copii, de la neisprăviţii care toată viaţa lor au luat bătaie, lăsaţi parcă moştenire la Naţională (alde Keşeru, Chichireş- sau cum l-o chema! - Maxim, Toşca, loseri şi născuţi, şi făcuţi încă mai loseri în carierele lor doar hazlii) până la un prichindel care, vă jur, habar n-avea ce-i cu el acolo, şi de ce cică s-ar bate vreo juma' de planetăpentru el! Eu zic că Mirel a luat-o din loc, şi că înainte de a face tâmpenii şi mai mari, bine că s-a cărat! Vorba e: aducem şi noi chiar antrenor, sau iar găsim maimuţe de tipul Olăroiu, Stoichiţă, Şumudică, Contra!? Că tocmai ce l-am auzit pe un fost mare fotbalist evocând performanţele lui Piţi, lasă-ne! Cum, care Piţi? Ăla care a făcut România să joace cel mai urât fotbal de pe planetă, cum titrau austriecii!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marea dezamăgire.
 Vizualizări articol: 1264 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Marea dezamăgire5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei