Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 190 (7802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Viitorul Farului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înainte de a vorbi despre fotbalul din Liga 1, care și-a derulat aseară poate primul meci adevărat al sezonului (Rapid – FCSB), aș dori să remarc o găselniță administrativă sau organizatorică, nici nu știu cum s-o clasific. Este vorba despre ceea ce s-a petrecut între Farul și Viitorul. Nu se numește fuziune, mereu a ținut Gică Hagi să corecteze reporterii care foloseau acest termen. Cică ar fi o ”unire”, deși mă îndoiesc că un asemenea termen este folosit în terminologia avocaților care se ocupă de... fuziuni! Probabil sfătuit de aceiași avocați, Hagi refuză ”fuziunea”, nu știu din ce motive, dar pot specula că e o asigurare în cazul unui divorț. Există și întrebarea firească referitoare la palmares. Atât de simplu să fie pentru Farul, nu numai să promoveze după ani de zile de mediocritate și nicio perspectivă, ci și să se trezească din senin cu un titlu, o cupă și o supercupă?! Nici aici Hagi nu a răspuns clar, doar a zis că palmaresul rămâne în picioare, însă e greu de crezut că așa ceva e posibil din punct de vedere juridic. Poate numai dacă noul club s-ar fi numit tot Viitorul, ceea ce însemna sfârșitul tradiției de 100 de ani a Farului, chestiune inacceptabilă pentru suporteri, pentru Constanța. În oricare dintre cazuri, nu poți să mănânci prăjitura și s-o mai ai și în frigider. Pentru păstrarea misterului în această operațiune, i-aș propune lui Hagi termenul de osmoză. Dacă există fuziunea prin absorbție sau prin contopire, de ce n-ar exista și prin osmoză? Lăsând gluma la o parte, cred că dacă se va ajunge vreodată în instanță, trofeele alea vor avea soarta celor de la începuturile FCSB, adică vor rămâne în aer.

Dacă ar fi așa simplu, atunci modelul ăsta ar putea fi o salvare pentru Steaua Armatei, ca să urce la anul în Liga 1, fiindcă pe teren nu are drept de promovare. Nu a putut prezenta în timp util un plan coerent pentru încetarea statutului de club departamental, ceea ce este o bătaie de joc la adresa suporterilor, practic un sezon degeaba. Mi-e greu să cred că nu se găsea un investitor, numai că generalii se tem că ar putea pierde iarăși controlul asupra clubului, așa că au nevoie de un patron de fațadă. Cum au pierdut startul, pentru ediția viitoare se poate lua în calcul ”unirea” cu vreun patron de Liga 1. Vorba aia, cine n-ar vrea să patroneze la Steaua?!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viitorul Farului.
 Vizualizări articol: 1337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Viitorul Farului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei