Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 87 (7699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Scapă cine poate, inclusiv în câștigător!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Să dăm lui Zamolxe ce este al lui Zamolxe și să dedicăm rubrica de azi unei minore analize a celor două clasamente în care s-a împărțit campionatul de fotbal... era să zic al Daciei! Mă scuzați pentru acest început derutant, dar am văzut mulți exaltați zilele astea având acces la microfon, așa că mi-am adus aminte de o intervenție energică de acum vreo săptămână și ceva, în care cineva spunea că să mai terminăm cu ”un nume de Traian”, că noi ne tragem din daci, nu din romani. Andrei Mureșanu, cel care a compus la 1848 versurile de la ”Deșteaptă-te, române!”, cred că se răsucește în mormânt ca să sape mai adânc, să nu mai audă.

Clasamentul superior, deci cel pentru tarabostes, este și el împărțit în două, imaginar. Trioul fruntaș trage la titlu, celelalte la locul 4, posibil aducător de baraj pentru botezul celei de-a treia competiții europene (numai dacă va câștiga Craiova cupa, altfel locul 3 va susține respectivul baraj). Împotriva cui va fi meciul de baraj, mai la vale în acest text. Așadar, FCSB și-a adjudecat primul loc în sezonul regulat, cel care asigură statistic titlul de campioană. Desigur, ”asigură” și ”statistic” reprezintă o contradicție între termeni. FCSB va avea viață grea din cauza lotului redus numeric, exprimarea în teren fiind cu totul alta fără Man și Coman, taman acum când contează mai mult. Totuși, nici CFR nu mai emană acea forță din edițiile trecute, senzația fiind că se vor pierde puncte inclusiv în afara trioului. Era de așteptat să vină tare din urmă Craiova, dar grecul de pe bancă pare și el blocat în egaluri, precum predecesorii săi. Are de luat o revanșă Cicâldău, altfel este posibil ca lumea să-și amintească de acel penalty ca fiind momentul în care s-a ratat titlul. Sepsi-Clinceni-Botoșani sunt despărțite de câte un punct, deci lupta pentru locul 4 pare deschisă, cu condiția ca realitatea să-l contrazică pe Cârțu, care îi împarte în vasali ai rivalelor Craiovei.

În partea de jos avem play-out-ul, adică întrecerea pentru capillati – oamenii de rând la daci, cei cu capul gol – numiți așa tot de romani, căci dacii n-au lăsat izvoare scrise (scuze, nu le-am găsit noi!). Aici, cel mai interesant este subsolul, catacombele în care se luptă pentru evitarea celor două locuri direct retrogradabile, aceasta fiind marea provocare pentru Dinamo. Mai sunt și alte ciudățenii în acest sezon. De exemplu, nu se mai joacă tur-retur. Apoi, s-a pus miză pe primele două locuri din play-out, care ar permite un baraj între ele, calea pentru barajul ăl mare, cu locul 3 sau 4 de la tarabostes. Acum, între locurile 1-2 (FC Argeș și Chindia) și primul loc de baraj la retrogradare (Viitorul!) sunt 4 puncte. Orice e posibil, scapă (în câștigător) cine poate!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scapă cine poate, inclusiv în câștigător!.
 Vizualizări articol: 1001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Scapă cine poate, inclusiv în câștigător!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei