Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 26 (7638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Anul Simonei?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vă rog să nu mă întrebaţi de ce Simona Halep nu este prima în clasamentul mondial, că realmente n-aş şti ce să vă răspund. Nici măcar speculaţii pe tema asta n-aş putea face, neavând suficiente elemente pe care să le leg într-o construcţie logică. Ştiu însă că Simona s-a cocoţat acolo, în Top 10 mondial, în urmă cu 7 ani şi, în ciuda numeroaselor eşecuri pe care le-a înlănţuit aproape nefiresc în mai multe rânduri, totuşi ea se menţine de atunci încoace acolo, în elita incontestabilă a acestui sport. Iar asta, în cazul ei, vorbeşte de la sine despre volumul uriaş de muncă depusă, fiindcă în privinţa talentului cred că ne-am lămurit demult că e mai puţin decât la multe altele. Aşadar, în pofida faptului că a luat bătăi când îi era (şi ne era!) lumea mai dragă, Simona e acolo, sus. Apariţiile considerate de mare viitor, ca Ostapenko, Andreescu, chiar Barty (actualul loc 1 mondial), nu m-au convins deloc că ar fi nişte fenomene precum Serena Williams ori Navratilova, ci nişte jucătoare bune, cu nimic superioare Simonei Halep. Am putut să o văd pe Simona în cele două meciuri ale începutului de an şi totodată ale revenirii ei în teren după multe luni de pauză. În primul, desfăşurat săptămâna trecută, a jucat chiar împotriva locului 1 mondial, Ashley Barty. Fiind un meci demonstrativ, deci amical, s-a jucat oarecum mai relaxat decât în cele cu puncte puse în joc. Am văzut cu acest prilej o altfel de Simona Halep: detaşată şi relaxată, zâmbitoare, glumeaţă, încercând (şi reuşind!) lovituri de mare rafinament, de care vă jur că nu o credeam capabilă. Aproape că nu-mi vine să cred ce am văzut. De aici, trag concluzia că dacă s-ar fi ocupat cineva să îi alunge crispările din timpul meciurilor oficiale, poate am fi avut parte de mult mai multe momente de bucurie oferite de ea. Mizez pe faptul că victoria asta îi poate aduce tonusul care să o poarte aproape de la sine înapoi pe locul 1, pe care cred că îl merită mai mult decât oricare din contracandidate. Am văzut-o şi ieri, în meciul cu Potapova (locul 101). Simona a jucat cumva cu detaşare, conştientă de diferenţa dintre ele. A câştigat fără efort, forţând doar când şi cât a fost nevoie. Şi, absolut remarcabil, şi-a îmbunătăţit vizibil serviciul, dovadă cei 5 aşi din meci. Eu cred, şi îmi doresc asta foarte tare, că anul 2021 e anul Simonei, în care va reveni pe locul 1, iar ca bonus o să ia şi aurul olimpic. Doamne ajută!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anul Simonei?.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anul Simonei?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei