Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 24 (7636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Iar miroase a pârnaie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acum vreo două, trei zile, o ştire de mare senzaţie avea să cutremure lumea fotbalului românesc din România, ba avea să-mi zgâlţâie şi mie vreo doi neuroni: Dennis Man a fost transferat la Parma. Am vrut să scriu "s-a transferat", dar m-am corectat la timp: nu cred că în România există şi varianta semnării contractului de jucător, indiferent unde, fără că vreun "impresar" sau "procurator" (cum li se zicea, în urmă cu nu foarte mulţi ani, vreo două decenii, traficanţilor de carne vie de fotbalist) să-şi bage coada, în vârful căreia, la finalizarea traficului/contractului să se afle sume consistente, uneori atât de mari, încât domniile lor prefera să ni le comunice la scara 1:10. Să ni le comunice nouă, celor interesaţi de fenomenul fotbalistic, dar mai ales instituţiilor specializate în alte alea, precum ANAF, Finanţele Publice, Poliţia, Parchetul etc. Faptul că dincolo de valoarea în sine a mărfii traficate stau interesele strict personale ale traficanţilor e demonstrat cu vârf şi îndesat chiar de acest ultim transfer pe bani buni (că transferuri d-alea, pe doi bani jum'ate, de la Chiajna la Voluntari şi de la Clinceni la Bragadiru, nici nu se mai pun la socoteală, sunt ca amicalele alea de iarnă, jucate prin Cipru contra unor echipe de frizeri şi măcelări!) comis nu printr-un impresar... ci prin doi! Ei, nu, nu e vorba de o asociere, de vreo societate comercială cu obiectul de activitate "trafic de carne vie de bărbaţi", ci de doi impresari aflaţi în concurenţă până acum, iar de acum înainte, mai mult ca sigur, în duşmănie! Ei se numesc Ana Maria Prodan şi... şi... şiiiiiii Giovanni Becali (neapărat cu doi de "n" la Giovanni)! Ei, pe bună dreptate v-aţi putea întreba, caîn bancul ăla străvechi, cu domnul căruia soţia i-a adus pe lume doi gemeni, unul alb şi altul negru: "Cum... mă-sii!?". Adică cum... mă-sii transferul l-au făcut una care nu mai are licenţa de impresar de când e patron de club (la Sibiu, aţi uitat?; sau invers - dacă încă e impresar, nu are voie să deţină şi un club de fotbal!) şi altul care, de când a făcut bulău tot pentru fraude din transferuri, are interdicţie de a mai practica meseria asta, prin sentinţa tribunalului. Despre cum ea ar avea dreptul la 10% din salariul lui Man pe toată durata contractului, dar verii Becali (cu Gigi în moţ, evident!) vor s-o mânjească doar cu 100.000 de coco, cu alt prilej. Vom afla, poate, adevărul, când va pocni şi buboiul ăsta, şi îi va băga prin pârnăi. Staţi liniştiţi, aia de femei e la Mislea, între Câmpina mea natală şi Băicoi, şi ştiu că e curăţică, pe gustul Anei Maria! Iar aia de bărbaţi are încă mobilierul dus de Giovanni la precedenta şedere, deci e ca şi cum s-ar întoarce acasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iar miroase a pârnaie.
 Vizualizări articol: 1822 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Iar miroase a pârnaie4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei