Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 dec 2020 - Anul XXV, nr. 288 (7593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Nice job!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vă spune ceva numele de Ursea? Este vorba de noul antrenor al lui Nice, echipă de prima ligă franceză. Pe mine, dacă m-ar fi întrebat cineva dacă am auzit de Ursea, i-aș fi răspuns tot cu o întrebare: ăsta nu e unul care a jucat pe la Victoria? Ba da, el e, și mi-l și amintesc, un mijlocaș slăbuț ca fizic, dar tehnicuț și fâșneț, cu bună viziune a jocului. Mai apoi, după Revoluție și desființarea echipei (odată cu FC Olt), am uitat că a plecat în fotbalul elvețian, mai ales că nu era vorba de echipă de prim-plan, ieșind practic din atenția microbistului român. Este exclus să nu fi știut, că niște știri sigur s-au strecurat prin presa de atunci, iar pe vremea aia citeam ziarele de sport în întregime, asta însemnând tot-tot, indiferent de ramura sportivă. Cumpăram ziarul alternativ cu un prieten, el o zi, eu o zi, și-l pasam între noi. Prietenul, acum în diaspora, îl frunzărea pe fotbal, dar eu îl luam la buchisit, că așa era în epoca pre-internet, nu aveam alternativă. Bineînțeles, mai erau săptămânalele, aici aveam exclusivitate la Pronostic Sportiv, am încercat fel și fel de scheme la pronosport, clasice sau inovații, timp de ani de zile, fără a rata vreo duminică. Dar să revin la Ursea. Mirarea mea e că a ieșit complet din colimatorul presei noastre, care mai publică din când în când interviuri sau diverse materiale cu fel de fel de foști jucători. Și uite că omul a navigat pe sub radar, modest în felul lui, dar serios. Uitându-mă pe traseul său, văd că a fost mult timp secund, inclusiv de când a trecut în fotbalul francez. Iar faptul că ziariștii noștri nu l-au dibuit până acum mi se pare cam ciudat, mă gândesc că poate el se ferea de presă, fie ea română sau în general. Văd un articol de pe L`Equipe cu titlul ”Cine este Adrian Ursea, succesorul lui Vieira?”, deci discreție, nu glumă. Și iată-l acum promovat principal la Nice, echipa orașului de pe Coasta de Azur! Interesant, echipa nici nu stătea prea rău, aș putea spune chiar un pic mai bine decât... Barcelona! Aseară, la debutul ca principal la Nice, Ursea a scos un egal la Reims.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nice job!.
 Vizualizări articol: 3758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Nice job!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei