Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2020 - Anul XXV, nr. 242 (7547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Rafa lângă Roger

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ne aflăm într-un moment importat în tenisul masculin. Rafael Nadal a ajuns și el la numărul fabulos de 20 de turnee de Grand Slam, acolo unde trona marele Roger Federer. Novak Djokovic rămâne la 3 lungimi, dar ce mai înseamnă asta pentru liderul mondial, e posibil să pună și el steagul aici peste niciun an! La câtă dorință de revanșă a strâns după descalificarea de la US Open, dar și după corecția din finala de la Roland Garros, ne putem aștepta ca sârbul să reacționeze furibund. Un 0-6 într-o finală de GS, mai ales la finalul unui sezon, ciuntit de pandemie, e adevărat, în care Nole era neînvins pe teren?! De aici liderul mondial își va construi sezonul următor și nu-i văd bine pe cei care își fac planuri. Sigur, Nadal va avea mereu tărâmul său la Roland Garros, dar în rest Djokovic va fi favorit peste tot, în fața oricui. Va fi interesant, abia aștept sezonul viitor, cu speranța că nu vor scăpa lucrurile de sub control, știți ce zic. Foarte bună, grozavă chiar, cronologia debutului lui Nadal la Roland Garros, în 2005, raportată an de an la punctul în care se aflau rivalii Federer și Djokovic.

În ce privește jocul propriu-zis, Rafa a câștigat duelul tactic, de aici a pornit totul. A făcut-o încă din primul game, pe serviciul lui Nole, când acesta și-a etalat deja de două-trei ori scurta, adica noua armă cu care și-a exasperat adversarii în ultima vreme. Părerea mea e că trebuie să vii mereu cu ceva nou dacă vrei să-l învingi pe Nadal, altfel echipa spaniolului te disecă efectiv. Până să o ia razna lucrurile, Roger părea că găsise antidotul pe terenurile rapide, cu acele mingi lovite din drop pe ambele părți. Acum, pe zgură, Nole etala o scurtă monstruoasă cu care părea că se distrează în meciurile cu adversarii de pe parcurs. Execuția era impecabilă, se înșirau punctele ca mărgelele pe ață. Până la finală. Mereu cu antenele pe recepție, ajungând la ele și întorcându-le în favoarea sa, Rafa a reușit să-i introducă adversarului îndoiala în minte, astfel că nici mâna nu-l mai asculta pe Nole. Iar în alte moduri nu prea putea încheia punctul, regele zgurii a fost uriaș în tot ce făcea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rafa lângă Roger.
 Vizualizări articol: 1154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Rafa lângă Roger5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei