Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 aug 2020 - Anul XXV, nr. 182 (7487)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Campioană în formă continuată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Avem campioană, una fără asteriscul propus de unii pentru vremuri de pandemie. CFR Cluj și-a luat soarta în propriile mâini exact la ultimul meci, reușind să scoată chiar scor de ”calificare”, adică să întoarcă acel 2-3 din tur. Iar cu acea decizie de prelungiri și lovituri de departajare în caz de egalitate, ne-am întors în epoca romantică a fotbalului, chiar înainte de interbelic, când a câștiga campionatul însemna de fapt un parcurs eliminatoriu ca de cupă, cu finala aferentă. Ar fi fost dramatic de frumos, dacă-mi permiteți expresia, ca tot sezonul să stea într-un șut de la 11 pași... N-am avut parte de așa ceva, ba chiar am fost departe. Deși oltenii au început perfect, cu acel șut teleghidat al lui Nistor, un adevărat transfer pentru titlu, campioana în formă continuată a regăsit spiritul din toamna europeană, chiar și în lipsa lui Dan Petrescu de pe bancă. Asta deși autorul egalării, marcă înregistrată la cornere, a fost Vinicius, cel lăsat în afara lotului pentru Europa de Petrescu. Parcă pentru a se certifica faptul că nu e întâmplare, după pauză a înscris în urma unei faze fixe și Boli, perechea lui Vinicius din centrul defensivei. Și nu, clujenii nu epuizaseră încă festivalul fazelor fixe, pentru care ar trebui studiați la cursurile de antrenori. La o minge aruncată în careu de Deac, Vinicius a obținut un penalty în urma unei țineri a lui Cosic, dar care a fost precedată de un ofsaid detectabil doar la VAR, cu acele perpendiculare coborâte în planul gazonului. Ar fi putut face Craiova mai mult? Doar conjunctural, aș zice. Lipsa experienței în meciurile decisive s-a văzut cu ochiul liber, tinerii cu talent cert nereușind să se ridice la înălțimea momentului. Dar chiar istoria acestui meci va fi convertită la o ocazie viitoare, dacă echipa olteană și-o va acorda. CFR a ajuns la finalul unui ciclu după acești trei ani de succese, iar dacă oamenii din conducerea Craiovei vor rezista tendinței de a vinde, aceasta ar putea fi următoarea campioană, la 30 de ani de la precedentul titlu. Așa, ca Liverpool.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campioană în formă continuată.
 Vizualizări articol: 906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Campioană în formă continuată5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei