Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 298 (7299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


El Clasic0

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Știți de când n-a mai fost un 0-0 într-un El Clasico? De când s-a aruncat cu capul de porc în Figo! Se întâmpla tot pe Camp Nou și tot la fel de multe așteptări au fost de la pomul lăudat. În primul rând de la madrileni, care defilau în La liga și erau împănați de vedete, în afară de Figo ofensiva beneficiind de Raul, Zidane și Ronaldo brazilianul. Totuși, ultimii doi n-au jucat atunci, o explicație validă pentru nul. Catalanii erau în perioada olandeză, cu Frank de Boer, Cocu, Kluivert, Overmars și cu van Gaal pe bancă. Abia atunci își făceau loc un Puyol și Xavi, singurii muguri ai viitoarei echipe dominatoare. Revenind în prezent, scorul alb are mai multe explicații. În primul rând, Messi n-a fost Messi. Trebuie să-l comparăm cu el însuși ca să decretăm că a jucat prost. O minge bărbierită în fața porții cu crampoanele, o lovitură liberă în burta zidului, dar și o pasă cu care l-a lăsat pe Jordi Alba singur cu portarul sau un șut scos de Ramos de pe linia porții. Și celălalt lider al apărării, Pique, a salvat în același mod, apoi un ofsaid detectat de VAR prin coborâre de perpendiculare în planul gazonului i-a privat pe madrileni de un gol meritat, aș zice. Bale a trimis cu stângul în plasa laterală la o fază în care fusese servit excelent de Valverde, poate cel mai bun jucător de pe teren. Uruguayanul a plesnit curajos două voleuri din afara careului, care i-au ridicat serios pulsul lui ter Stegen. La cum arată lucrurile acum, cu cele două echipe la egalitate în fruntea clasamentului, sezonul ăsta doar niște episoade vor face diferența.

Strecor aici și câteva considerații despre tragerea la sorți din Liga Campionilor. Sigur că Real-City e capul de afiș, dar cea mai interesantă dublă mi se pare Atletico-Liverpool, un adevărat ”hop pentru Klopp”. Napoletanii îl vor întâmpina cum se cuvine pe Messi, adică banner-ele cu Maradona vor împâzi tribunele. Chelsea-Bayern e o interesantă reeditare de finală, de data asta echilibrată în jos, pe PSG n-o văd să se încurce cu Dortmund, în timp ce tragerea Atalanta-Valencia e chiar simpatică, deja unii visează la o intersecție cu câștigătoarea în sferturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului El Clasic0.
 Vizualizări articol: 2208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
El Clasic05.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei