Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 190 (7191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Necesara confirmare a surprizei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nici nu s-a făcut anul de la Dudelange. E drept, Bursucul era în China pe vremea aia. Acum, după alte 4 goluri înscrise de echipa sa în fieful fotbalului scoțian (tot 4 dăduse și cu Urziceniul), Dan Petrescu ar trebui să fie pus la index în orașul Glasgow. Trebuie să ținem cont că n-a jucat nici Culio, adică ”influencer”-ul din dubla anterioară. Însă atunci când fiecare jucător își face treaba acolo unde-i pus, unii chiar cu exces de zel, soarta poate fi înduplecată. Căci cum altfel poate fi interpretat acel henț al căpitanului scoțian, la scor de calificare pentru echipa sa? Și nu a fost singurul moment în care clujenii au trebuit să revină, pentru că James Forrest, un jucător care ar merita un club mult mai mare decât Celtic, pe care l-a servit în exclusivitate până la 28 de ani, a manevrat cu un calm demn de Messi la marginea careului mic și ne-a băgat iarăși sub linie. Iar de aici vine partea frumoasă... Țucudean, care intrase destul de anevoios în joc, deviază din cădere, cu om în spate, pentru Păun (altă schimbare inspirată a lui Petrescu!), din fericire acesta nu stă pe gânduri și șutează insidios la lung, iar pe respingerea relativă a goalkeeper-ului, Omrani acoperă perfect din cădere și... cam acolo am început să conștientizez calificarea. Ca să fie și mai frumos, campionii României au reușit golul victoriei la ultima fază a meciului, una pentru care Țucudean merită toate laudele, și nu neapărat pentru finalizare, ci pentru că s-a retras prompt după recuperarea scoțienilor (Păun încercase să obțină ceva aut în colțul terenului), astfel că a fost ”înăuntrul jocului” la degajarea pe spate a lui Djokovic. Câte faze de genul ăsta nu se pierd pentru că atacanții se repliază alene?!

Urmează o încercare aparent mai ușoară, dar tocmai de aceea periculoasă. Slavia Praga e clar mai slabă decât Celtic, astfel că ar fi o uriașă dezamăgire eventuala ratare a grupelor Ligii Campionilor. În sport, confirmarea surprizei este de cele mai multe ori mai grea decât surpriza însăși. Iar cei care vând iluzii sunt mai vinovați decât mediocrii care se scaldă mereu în aceeași apă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Necesara confirmare a surprizei.
 Vizualizări articol: 1531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Necesara confirmare a surprizei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei