Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 93 (6803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Fotbal pe pâine: Ei joacă, noi mârâim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În lipsă de fotbal, ne prefacem că tare ne preocupă ce mari surprize se mai produc pe la Botoşani ori la Chiajna şi ce interese majore sunt în joc. Ce viitor de aur are, cel puţin în Europa, dacă nu în lume ori în galaxie, viitoarea campioană, de unde şi interesul major ca rezultatele de la spartul târgului să nu fie viciate de borfaşii români cu fluier şi steaguri, ci neapărat de nişte tâlhari străini. Aici, de fapt, opiniile sunt împărţite între cei direct interesaţi: alde Steaua urlă că numai hoţii de import sunt credibili, în timp ce clujenii zic că e musai ca un român să falsifice rezultatele. Îmi şi imaginez ce hohote de râs îl năpădesc pe tatăl hoţilor, numitul Vassaras (căruia Domnul i-a mai dat o pomană greu previzibilă, prelungindu-i prietenului său, Burleanu, mandatul de Naş pe stil nou) pus în faţa unei decizii pe care aflu, chiar când scriu acest articol, că a şi luat-o, desemnându-l ca fluieraş la "el derby maximo" pe numitul Avram, a cărui singură calitate e aceea că e fiul lu'  tat-su'! Ei, păi dacă ajungem să îi încredinţăm ăstuia, căruia şi înălţimea în acte i-a fost falsificată, soarta campionatului, atunci e clar că ne merităm soarta. Ca să avem şi alte subiecte de comentarii, că doar nu totul se rezumă la arbitraj, atunci să observăm că aceleaşi mândre candidate la titlu, Steaua şi CFR, se acuză reciproc de nişte chestii absolut incalificabile, cerând feluritelor foruri apte să facă chestia asta, să acţioneze. Adică să o depuncteze pe cealaltă cu 3, cu 6, cu Dumnezeu ştie câte puncte. Foarte haios, dar şi absolut româneşte, ar fi ca respectivele comisii să le belească pe ambele, rămânând ca titlul să se ducă pe la Craiova sau la Ovidiu. Iar în timp ce noi ne ocupăm de toate mârlăniile şi ţopârlănelile astea, pe lume se joacă chiar fotbal. Aşa cum am văzut în minunata semifinală de alaltăieri, în care Roma nu s-a lăsat până nu a terminat cu doar 3 goluri în urma lui Liverpool, aşa cum o făcuse şi contra Barcelonei. Diferenţa e, zic eu, că Liverpool, spre deosebire de Barcelona, are şi antrenor. În încheiere, vă zic doar atât: în acest moment, când scriu, mai sunt 5 ore şi trei sferturi până la semifinala cealaltă, pe care Bayern n-are cum s-o câştige. Iar finala dintre Liverpool şi Real Madrid este una chiar interesantă. Vom mai discuta despre ea, după retururile de săptămâna viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbal pe pâine: Ei joacă, noi mârâim.
 Vizualizări articol: 1513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fotbal pe pâine: Ei joacă, noi mârâim5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Clătite de griș (de post) Mai mult turtițe moi și dantelate decât clătite așa cum le știm noi, acestea sunt însă gustoase, economice si ușor de făcut. În plus, sunt de post și se pot face fie dulci fie sărate.Avem nevoie de:2 căni de griș, 2 căni de făină... Citeşte