Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 31 (6741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Despărțirea apelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

FCSB-CFR, marele derby de clasament, deși ne este vândut ca piatră prețioasă, are doar o importanță secundară în economia campionatului. Ne aflăm încă în zona de înjumătățire a punctelor, pe care o deplânge, iar și iar, ca și în anii trecuți, numai liderul, oricum s-ar numi el. Asta pentru că nu există nimeni altcineva, în afara echipei de pe primul loc, care să aprecieze diferența de puncte, fie ea și infimă. Iluștrii Zola și Poyet, băgați la înaintare de colegul Dan Petrescu, par să nu fi auzit de sistemul cu play-out și play-off, de parcă noi l-am fi inventat. Chiar și așa de ar fi fost, părerea mea e că formula respectivă a salvat labilul campionat românesc. În ce altă formulă am fi fost atât de interesați, în etapa 24, de un meci ca Iași-Botoșani? Cui i-ar fi păsat de miza locului 6? Dacă FCSB-CFR se va repeta de încă două ori, noima meciului Iași-Botoșani este că se joacă acum pentru despărțirea apelor: câștigătoarea are șanse mari să prindă locuri în față, printre premianți. Dacă mai adăugăm și regula jucătorului sub 21 de ani, care ne-a adus în atenție o mulțime de jucători tineri, avem deja două măsuri concrete ale erei post-Mircea Sandu și post-Dumitru Dragomir. În ciuda unui cor de bocitoare, în frunte cu Ioanițoaia, situația actuală este oricând preferabilă celei de pe vremea Nașului și a lui Corleone. Asta nu înseamnă că nu mi-ar plăcea un președinte FRF ca Lupescu sau Balaj, cu un plus pentru ultimul. Lupescu o arde puțin superior, ușor elitist, în timp ce pe Balaj chiar îl simt ghidat de bune intenții. În schimb, am început să nu-l mai agreez deloc pe Pușcaș, în ciuda faptului că este un vorbitor nuanțat printre oamenii de fotbal. El va fi mereu în luptă cu sistemul, deși de data asta a fost o lungă perioadă parte a sistemului. După ”coabitare”, s-a trezit iarăși spiritul de revoluționar în Pușcaș! Dați-mi voie să nu mă las impresionat. Altora le-au fost suficiente câteva luni pentru a se dumiri cum stă treaba cu administrația Burleanu. Ceea ce consider eu vital pentru sănătatea fotbalului românesc este limitarea la două mandate pentru președinția FRF. Altfel vorbim despre stat în stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despărțirea apelor.
 Vizualizări articol: 1503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Despărțirea apelor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura cu foi de turtă dulce (de post) O combinație incredibil de fină între aroma puternică de turtă dulce și delicatețea cremei de lămâie, reunite într-o prăjitură moale, care se topește în gură, e tot mai gustoasă pe zi ce trece și este și de post... Merită... Citeşte