Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 sep 2017 - Anul XXII, nr. 211 (6627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Contravaloarea lui Daum!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iată că, după mult timp, selecţionerul echipei naţionale a României este dat de Dinamo. La jucători este mai greu, după cum se va vedea şi la următoarea dublă din preliminarii, prima la care Cosmin Contra va trimite aşa-zisele telegrame de convocare. Deşi îl consider pe Dan Petrescu mai potrivit pentru acest post, acesta a avut „ghinionul” unui start de sezon prea bun la CFR Cluj, astfel că oficialii clubului ardelean n-au fost dispuşi la concesii, iar Bursucul nu avea clauză de reziliere referitoare la oferte de nerefuzat, ceea ce pe mine, unul, mă miră. Echipa naţională şi Chelsea meritau un paragraf în contract, nu cred că ar fi avut Iuliu Mureşan sau alt oficial vreo obiecţie la semnătură. Acum, ca să compenseze ocazia ratată, ar trebui să facă performanţă la echipa de club, adică să câştige titlul. A mai făcut-o, la Unirea Urziceni, şi tot în calitate de challenger al echipei lui Becali, dar cred că acum e încă mai dificil. Nu şi imposibil.

Revenind la echipa naţională, cred că Burleanu şi compania nici nu a insistat prea mult pe lângă unul dintre componenţii generaţiei de aur, care era în plus şi un apropiat al lui Gică Popescu şi Gică Hagi, împreună cu care alcătuia un trio inseparabil. Alegerea lui Cosmin Contra e un compromis: face parte din generaţia consecutivă generaţiei de aur (chiar i-a urmat lui Petrescu pe postul de fundaş dreapta), dar este în acelaşi timp unul dintre jucătorii reprezentativi ai echipei României, autorul acelui senzaţional gol al speranţei în barajul cu Slovenia, în scurtul mandat de selecţioner al lui Hagi. Ce aduce Contra la naţională? În primul rând, un anume spirit de luptă. În scurta sa carieră de antrenor nu s-a acoperit de trofee, doar o Cupă a României cu Petrolul, însă simplul fapt că a ajuns să antreneze în prima ligă din Spania, la nici 40 de ani, realizându-şi obiectivul de a o păstra pe Getafe pe prima scenă, este un indiciu suficient despre calităţile sale de tehnician. La Dinamo a reuşit, mai ales în sezonul trecut, să salte echipa peste posibilităţile jucătorilor (asta spunea deunăzi şi Becali, din auzite, că el preia din zbor afirmaţiile şi le varsă la televiziunile la care are telefon dedicat). Nu ne rămâne decât să-i urăm succes lui Cosmin Contra, care va avea parte de preliminarii privilegiate, cum au devenit astea de la Euro, dar măsura valorii sale o va da la turneul final.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contravaloarea lui Daum!.
 Vizualizări articol: 1240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Contravaloarea lui Daum!5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei