Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 mar 2017 - Anul XXII, nr. 50 (6466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Or fi ai noştri mai deştepţi?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La nivel planetar, fotbalul se împarte în două mari categorii: amator şi profesionist. În comunism, unde ideea de a-ţi face o meserie din fotbal era considerată inacceptabilă, chiar duşmănoasă, mai toţi fotbaliştii erau nişte profesionişti deghizaţi: îşi petreceau mai toată adolescenţa şi tinereţea pe gazon, dar apăreau ca angajaţi ai unor întreprinderi, de unde ridicau salariul, adesea mai mare decât al directorului. Încă mai mişto era la Steaua şi Dinamo, unde fotbaliştii, de fapt toţi sportivii, primeau grade, astfel încât dacă mai aveau şi performanţe deosebite, ajungeau chiar generali. Ia întrebaţi-i pe Ilie Năstase ori pe Puiu Iordănescu şi vedeţi dacă au purtat vreun război altundeva decât pe iarbă sau pe zgură. La vremuri noi, alte obiceiuri: sportul de mare performanţă nu mai poate fi decât profesionist, adică cu carte de muncă, salarii, asigurări medicale, cotizaţie la pensie. Sau cel puţin aşa ar trebui să fie. Zic asta, deoarece ştiu exact că mai ales fotbaliştii noştri nu trăiesc în capitalism, ci în plin sclavagism: salariile alea, uneori uriaşe (pe hârtie), sunt de fapt la limita salarului minim pe economie, diferenţa dintre acesta şi ceea ce spun patronii reprezentând o uriaşă spălare de bani. Tocmai de aceea, aflăm an de an despre cluburi în faliment, care nu şi-au plătit fotbaliştii ani de zile, şi care ar avea restanţe, tot pe hârtie, de zeci sau sute de mii de euro. O categorie pare totuşi privilegiată: aceea a antrenorilor. Nu ştim niciodată cât au salariul, dar acesta trebuie că e consistent, din moment ce nu se dau duşi nici sub ameninţare cu pistolul la tâmplă. În plus, dracu' ştie ce fel de clauze inventează, de nu pot fi nici măcar daţi afară decât dacă li se dă încă mai mult decât ar primi dacă ar munci în continuare! Mă uit la Luis Enrique: a urcat Barcelona pe locul 1 şi pleacă! Elegant, civilizat, cu conferinţă de presă. Pleacă fiindcă a ratat complet în Champions' League. Nu vorbeşte de daune de milioane, de datorii ale clubului, de nimic. Pleacă, şi gata. Dincoace, un neisprăvit ca Reghecampf, deversat de arabi la bulgari şi de bulgari la Steaua pe care a distrus-o complet, cică nu poate fi dat afară nicicum, că l-ar costa pe Becali cel puţin un milion. Dom'ne, or fi oare ăştia ai noştri mai deştepţi decât ceilalţi? Şi, implicit, Reghe decât Luis Enrique!?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Or fi ai noştri mai deştepţi?.
 Vizualizări articol: 1762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Or fi ai noştri mai deştepţi?5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei