Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 oct 2016 - Anul XXI, nr. 241 (6354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Linşaju’ şi mesaju’

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am apreciat realismul colegului de rubrică în articolul de ieri, mai ales că îi cunoşteam spiritul critic. De aceea, m-a îngheţat răutatea neostoită dintr-un text al lui Buzărin, găzduit de gsp.ro. Poftiţi mostră: „De trei luni încoace, un neamțcu șublerul la ureche distruge fotbalul românesc pe care fusese adus să-l repare. Ilustrul Christoph Daum e cea mai penibilă figură care a stat vreodată pe banca echipei naționale și ne convingem, meci după meci, că momentul angajării sale s-a situat într-o noapte a minții celor care l-au adus.” De fapt, deşi nu-i pomeneşte nicio clipă numele, mesajul său este pentru Andrei Vochin, autorul moral al numirii lui Daum la naţională, cel care l-a trecut pe lista scurtă şi a purtat apoi negocieri cu el. Să fi fost chiar aşa mare invidia în paradisul GSP şi ex-Prosport?! Nu ştiu şi nici nu vreu să ştiu, cert e că acest Buzărin a scris ceva ce nu şi-ar fi permis niciodată dacă în cauză era un selecţioner român!

Sigur că, punctual, i se pot reproşa lui Daum introducerea lui Enache în locul unui atacant sau intrarea târzie a lui Florin Andone. Ba chiar se pune întrebarea dacă nu era mai util Alibec, şi masiv, şi tehnic! Dar de aici şi până la linşajul ăla e cale lungă, de nestrăbătut de un om normal, liber în cuget şi simţiri. Şi pentru ce? Că n-am câştigat în infernul ăla, unde n-a câştigat nici Polonia? Şi, până la urmă, de ce n-am câştigat? Dintr-o sută de motive, dar mai ales pentru că Enache a alunecat pe mizeria aia de suprafaţă, la un metru de poartă. Sau poate pentru că Adi Popa a scos o minge din poarta lor, la singura noastră reluare cu capul. Iar dacă Stanciu nu se băga să dea penalty-ul ăla în tribune în minutul 97 (polonezii s-au descurcat mai bine în minutul 95!), am fi avut chiar maximum de puncte, despre astfel de marjă vorbim! Revenind la joc, am observat că sinteticul ăla ras ca-n palmă transforma crampoanele în mici tocuri, astfel că nu se mai putea băga piciorul sub minge la centrări, de aici si explicaţia lipsei de precizie la cornere şi faze fixe (nici lui Benzar, autor a nu-ştiu-câtor centrări cu adresă în meciul cu Muntenegru, nu i-a ieşit nimic din acţiune). Asta mi-aduce minte că Lăcătuş, încălţat în simpli “adidaşi” pe un covor de zăpadă îngheţată, i-a dat un gol fabulos lui Dasaev în 1988, la Moscova…

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Linşaju’ şi mesaju’.
 Vizualizări articol: 1330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Linşaju’ şi mesaju’5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei