Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 oct 2016 - Anul XXI, nr. 239 (6352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Calea spre Singapore şi Cursa pentru Londra

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru că tot nu am cum acoperi meciul de marţi seară al naţionalei noastre de fotbal, voi face o incursiune în sportul alb, adică tenisul, pentru a vedea cum se prezintă lucrurile înainte de Turneul Campionilor, atât la fete, cât şi la băieţi. La fete, clasamentul se cheamă Road to Singapore şi lasă foarte puţine portiţe pentru o posibilă surpriză. În primul rând deoarece calendarul nu mai oferă oportunităţi. Primele 4 locuri sunt identice cu cele din clasamentul general, toate sportivele fiind sigure de prezenţa lor la Singapore (Kerber, Serena, Radwnaska, Halep), urmate îndeaproape de Pliskova, apoi Muguruza şi Keys, care mai au nevoie de confirmări. În acest moment, locul 8, ultimul care asigură calificarea, este ocupat de Konta, dar care are numai 10 puncte în faţa Cibulkovei, deci totul e pe muchie. Turneul Premier de la Moscova, de la jumătatea lunii, va limpezi lucrurile. Cert e că una dintre cele mai în formă jucătoare, Petra Kvitova, s-a trezit cam târziu şi nu va figura printre protagoniste. În ce-o priveşte pe Simona, optimismul s-a mai estompat după sincopa suferită în faţa chinezoaicei Zhang, mai ales că aceasta a fost apoi lejer anihilată de Konta, încasând şi ea o „lăptăreasă”. Totuşi, dacă Simona are parte de o tragere favorabilă, de exemplu să pice în grupă cu Keys, asupra căreia pare a avea un ascendent, se poate strecura afară din grupă prin partea superioară şi apoi totul devine posibil.

La băieţi, în Race to London, pe lângă absenţa lui Federer (care poate părăsi Top 10 la sfârşitul anului!), nici Nadal nu se simte prea bine. Eliminat fără drept de replică de Dimitrov la ultimul turneu, Nadal este deocamdată pe locul 7, şansa lui fiind că Thiem (8), aflat la o aruncătură de băţ, a început să gâfâie tocmai acum. Nici Berdych nu e departe, astfel că spaniolul va trebui să rămână în priză la Shanghai, unde are de apărat semifinala de anul trecut, în timp ce cehul are de apărat un sfert. Urmează Parisul, unde ambii au de apărat sferturi. Dar, dacă Thiem nu revine în circuit (sau revine fără lege câteva victorii), cei doi pot merge liniştiţi, de braţ, la Turneul Campionilor. Acolo unde, pentru prima dată, va fi prezent şi Monfils! Dacă nu-l apucă iar depresia, poate fi, nu-i aşa?, pata de culoare. În rest, aceiaşi băieţi, în frunte cu convalescentul Djokovic, cu strângătorul Murray, cu Stan the Man, iar din linia a doua, Nishikori şi Raonic. La dublu, Tecău şi Rojer sunt deocamdată primii sub linie, la distanţă mică, şi deci nu-şi mai pot permite paşi greşiţi. Cât despre Mergea, el a schimbat partenerul, revenind la Inglot, şi anul ăsta va vedea turneul ca şi noi, la televizor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calea spre Singapore şi Cursa pentru Londra.
 Vizualizări articol: 1202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Calea spre Singapore şi Cursa pentru Londra5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei