Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2016 - Anul XXI, nr. 228 (6341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Când le cauţi, se întăresc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipele româneşti de fotbal par a avea o singură preocupare cu caracter de permanenţă: aceea de a se întări. Când le iei la bani mărunţi, afli de la antrenori, directori şi patroni că datorită obiectivului fixat de comun acord cu jucătorii (care este, de la caz la caz, titlul, participarea în cupele europene, accederea în play-off sau evitarea retrogradării) se simte nevoia stringentă a acoperirii cu rezerve de valoare egală cu a titularilor a unor posturi oarecum deficitare: portar, fundaş, mijlocaş şi atacant. În rest, e clar: au tot ce le trebuie! Faptul nu poate fi decât benefic pentru echipă, întrucât nimeni nu va mai fi titular "de drept", concurenţa pe post fiind mama progresului. Peste tot în lume există perioade de transferări strict limitate, depăşirea cu un minut a deadline-ului anulând orice posibilitate de a mai transfera pe cineva. La noi, deşi pe scrise perioada de transferări e tot fixă, constatăm că transferuri se fac cât e anul de lung, în cei bisecţi aceasta durând, evident, o zi în plus! Vreţi şi argumente, dovezi? Păi care alta e mai convingătoare decât anunţul de alaltăieri, conform căruia Alibec deja a semnat cu Steaua, deşi în plin campionat chestiunea se exclude de la sine, întrucât nici un jucător din lume nu poate şi nu are voie să stea cu fundu-n două luntre, adică să joace la mine dar să fie deja acontat de alţii. Complet ciudat este însă faptul că deşi se întăresc perpetuu, echipele noastre joacă parcă mai slab de la un an la altul. Ba chiar şi în cursul aceleiaşi ediţii. Îi vezi că încep în trombă, se anunţă candidaţi la titlu, se mai întăresc niţeluş şi încep să piardă pe bandă rulantă ori să joace ceva ce n-are vreo legătură cu nobilul sport. Hai, spuneţi-mi că Dinamo ori Astra nu se înscriu în categoria asta. Aaa, înainte de a se întări au apucat deja să-i dea pe câţiva bani la export ori la intern pe cei mai buni jucători din lot? Păi atunci cum să mai aibă tupeul de a vorbi despre performanţa pe care o vânează? Fiindcă, am mai zis de mii de ori şi o mai repet o dată: echipele noastre consideră performanţa doar pătrunderea în vreo grupă a unei cupe europene şi înhăţarea banilor aferenţi. După care, Dumnezeu cu milă! Aţi văzut arena Unirii Urziceni devenită arenă de circ? Adică a unei echipe de Champions' League, tot aşa cum au mai fost şi Galaţiul, şi Vasluiul, şi... echipe care la vremea lor s-au întărit până au intrat în faliment!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Când le cauţi, se întăresc.
 Vizualizări articol: 1220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Când le cauţi, se întăresc5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei